SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τέμπη: Βρέθηκαν και εξετάζονται υπολείμματα οστών

Σε εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας τα δείγματα 2024-04-19 08:41:43
Τέμπη: Βρέθηκαν και εξετάζονται υπολείμματα οστών

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται υπολείμματα οστών, τα οποία εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 500 κυβικά χώματος από το σημείο της σύγκρουσης. Σε λίγες ημέρες θα εξακριβωθεί εάν ανήκουν σε ζώα, ή σε άνθρωπο.

Το οικόπεδο βρίσκεται στη θέση «Πηγάδια» που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και έπειτα από αίτημα των συγγενών, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν, ενώ ζητήθηκε νέος δειγματοληπτικός έλεγχος που καλύπτει περισσότερα από 12 δείγματα και τη χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος (καροτιέρες).

Τέμπη: Απέδωσαν καρπούς οι έρευνες με τη συνδρομή της ομάδας Anubis

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, μετά και τη συνδρομή της ομάδας Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, φαίνεται πως οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών απέδωσαν καρπούς και κατάφεραν εκτός από συντρίμμια να εντοπίσουν και υπολείμματα οστών.

Τα τελευταία ευρήματα λογίζονται ως τα πλέον σημαντικά, και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματά τους για την ταυτοποίηση του DNA από τα εργαστήρια στην Αθήνα. Όπως υποστήριξε η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος οικογενειών θυμάτων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, μετά την ολοκλήρωση των ανακριτικών ενεργειών αναμένεται να αλλάξει και το κατηγορητήριο και να κληθούν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

«Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου: Από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση».

Και πρόσθεσε:

«Εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες -με αυτές τις υπόνοιες και τις ενδείξεις- δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο. Και αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης του κατηγορητηρίου γιατί αναζητούνται και υπεύθυνοι που μπορεί να κληθούν να καταθέσουν στις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουμε κατανομάσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train ενώ έχουμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2023 τους νόμιμους εκπροσώπους της ΡΑΣ, οι οποίοι θα κληθούν και εκείνοι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται και δειγματοληπτικός έλεγχος από ειδικό πραγματογνώμονα στα δέντρα που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος. Η συγκεκριμένη ενέργεια συντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για την αναζήτηση και τον εντοπισμό στοιχείων που θα φωτίσουν πτυχές της τραγωδίας που, μέχρι σήμερα, παραμένουν στο σκοτάδι.


ΠΗΓΗ: workenter.gr