SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας |Τι είπε ο ίδιος για την απομάκρυνση του

2024-04-18 13:26:52
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας |Τι είπε ο ίδιος για την απομάκρυνση του

Τέλος ο Δημήτρης Παπανώτας από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων.

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτει εκτός υποψηφίων τον παρουσιαστή με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του.

 

Συγκεγκριμένα αναφέρει:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.»

 

 

 

Η δήλωσε που τον «έκαψε»

Στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα,«εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα» είναι η παλαιότερη δήλωση που «έκαψε» τον παρουσιαστή.

Ο ίδιος λίγες ώρες αργότερα προσπάθησε να τα «μαζέψει», κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του.

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την ‘κοπτοραπτική’ της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας, κάτι που επανέλαβε και σε τηλεοπτικές δηλώσεις του.

 

Tα πρώτα λόγια του Δημήτρη Παπανώτα

«Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους.

Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη.

 

Θέλω να θυμήσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας, στην πρώτη αντίδραση μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην θέση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε ότι «είμαι πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα».

 

Πηγή:newsbomb.gr