SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος για τυχόν ατύχημα στην παιδική χαρά

2024-04-15 19:29:14
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος για τυχόν ατύχημα στην παιδική χαρά
Την Δευτέρα 15 Απριλίου ο Πρόεδρος Κοινότητας Σκοπέλου Κωνσταντίνος Ταλαδιανός σε ανακοίνωση του στο Facebook, γνωστοποιήσε ότι η Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου και ο Δήμος δεν φέρνουν ευθύνες σε τυχόν ατυχήματα που μπορεί να γίνουν στον χώρο της παιδικής χαράς Σκοπέλου, ο οποίος είναι κλειστός για μικρούς και μεγάλους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα. Όπως λέει ο ίδιος ο Πρόεδρος, γονείς και παιδιά παρόλο που υπάρχει απαγόρευση εισόδου πηδούν τα κάγκελα για να παίξουν χωρίς να υπολογίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου:
 
Φίλες και φίλοι, στις 10-01-24 ο Δήμος Σκοπέλου μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου, έβγαλαν δελτίο τύπου για το κλείσιμο της ακατάλληλης παιδικής χαράς στο λιμάνι Σκοπέλου.
Δυστυχώς, παρατηρείται το φαινόμενο γονείς (!!) και παιδιά να πηδάνε από τα κάγκελα για να παίξουν, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ασφάλεια!!
Η παιδική χαρά είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη. Τα παιχνίδια είναι παλιά, σκουριασμένα και σάπια!! Γι` αυτό πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει κλειστή μέχρι την νέα κατασκευή της.
Η Κοινότητα και ο Δήμος δεν φέρνει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε ατύχημα. Άλλωστε έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο της αμέσως μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής και τον έλεγχο που έγινε για την καταλληλότητα των παιχνιδιών.
Ευχαριστούμε.
(Προς ενημέρωση επίσης όσων ρωτούν ποτέ θα ανοίξει...: Στο 1ο συμβούλιο λογοδοσίας του Δήμου και σε ερώτησή μου προς τον Δήμαρχο για τι μέλει γενέσθαι με την παιδική χαρά... δηλαδή αν θα γίνει αντικατάσταση κάποιων παιχνιδιών ή θα κατατεθεί μελέτη για κατασκευή εξ ολοκλήρου καινούργιας παιδικής χαράς και αίτημα για την χρηματοδότησή της, απάντησε το δεύτερο.
Όπως καταλαβαίνετε, αυτό συνεπάγεται σε αρκετή χρονική καθυστέρηση μέχρι την ολοκλήρωση την νέας παιδικής χαράς).