SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ζ. Μακρή: «H γυναικεία επιχειρηματικότητα αξίζει στήριξη, ανάδειξη και επενδύσεις»

2024-04-11 16:30:25
Ζ. Μακρή: «H γυναικεία επιχειρηματικότητα αξίζει στήριξη, ανάδειξη και επενδύσεις»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή μίλησε για την γυναίκα επιχειρηματία, τις προκλήσεις και την προοπτική του γυναικείου επιχειρείν, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που χαιρέτησε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ & του ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου, με κεντρική ομιλήτρια την ευρωβουλευτή της ΝΔ – Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκ νέου υποψήφια Μαρία Σπυράκη.

Την εκδήλωση, ενταγμένη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Μένη Λαζάρου, η Υπεύθυνη Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, η Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Δωροθέα Καναβιτσά, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου.

Η Υφυπουργός Παιδείας ξεκίνησε την ομιλία της συγχαίροντας για την παρουσία τους και το προσωπικό τους παράδειγμα τις κυρίες που συμμετείχαν είτε ως ομιλήτριες είτε ως διακριθείσες στο τοπικό επιχειρείν.

Η κα Μακρή ανέδειξε την πορεία των γυναικών προς την κατάκτηση της ισότητας σε κάθε δραστηριότητα και τομέα και τόνισε ότι η κατάκτηση ηγετικών θέσεων από γυναίκες είναι αποτέλεσμα της ποιότητας των ικανοτήτων τους και όχι απλά θέμα τύχης ή ποσόστωσης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Παιδεία στην υπεράσπιση της ισότητας των φύλων και στην δημιουργία μιας κοινωνίας όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για απεριόριστες ευκαιρίες και ενδυνάμωση, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση γυναικών επιχειρηματιών της Μαγνησίας για την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα και όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τις κυρίες Βασιλική Καλοπήτα, Όλγα Γεωργιάδη, Ελένη Καραΐσκου, Αρετή Λεβεντέρη και Μερόπη Γιαμάκου.