SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Οι μαθητές παραδοσιακών χορών της Γλώσσας Σκοπέλου αποχαιρετούν τον Βασίλη Τσιακάλη

2024-04-10 15:40:11
Οι μαθητές παραδοσιακών χορών της Γλώσσας Σκοπέλου αποχαιρετούν τον Βασίλη Τσιακάλη

Με μεγάλη θλίψη οι κάτοικοι της Γλώσσας Σκοπέλου έμαθαν την τραγική είδηση για τον θάνατο του 39χρονου από το Βόλο, ο οποίος είχε περάσει παλιότερα από το χωριό, με ενεργό ρόλο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας ως δάσκαλος χορών. Πιο αναλυτικά, ο Βασίλης Τσιακάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σύμφωνα με κάποιους από τους μαθητές του που ήρθε σε επικοινωνία το Skiathos Life, οι μεγάλες του αγάπες ήταν, οι παραδοσιακοί χοροί, η φωτογραφία και η σύζυγός του Κατερίνα. Ο Βασίλης Τσιακάλης σπούδασε μαθηματικός και εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Ως πρωτοχορευτής στο Χορευτικό Όμιλο Βόλου (ΧΟΒ) στον οποίο και χόρευε από τα 12 του χρόνια μετείχε σε όλες τις παραστάσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

"Το καλοκαίρι του 2013 μετά το πρώτο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Γλώσσας, του έγινε πρόταση από τη νεοσυσταθείσα ομάδα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας να αναλάβει ως δάσκαλος την ομάδα" μας λένε οι μαθητές οι μαθητές του οι οποίοι ξεκινήσαν τον Νοέμβρη του 2013 μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 όπου πάντοτε ο κύριος Βασίλης ήταν παρόν στην ομάδα.

 Στην συνέχεια, του έγινε μια προαγωγή στην εταιρεία που δούλευε και έπρεπε να μετατεθεί στην Θεσσαλονίκη, οπότε έπρεπε και να σταματήσει τα μαθήματα στη Γλώσσα. "Παρόλο που έφυγε όμως ήταν παρόν στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού για τα επόμενα καλοκαίρια" μας λένε οι μαθητές του οι οποίοι τονίζουν ότι είχε διατηρήσει θερμές φιλικές σχέσεις με τους μαθητές του από το τμήμα των παραδοσιακών χορών στη Γλώσσα αλλά και με πολλούς άλλους Γλωσσώτες.

Σύμφωνα με πολλούς, με τον κο. Βασίλη η χορευτική παράδοση στη Γλώσσα αναγεννήθηκε και οι βάσεις που εκείνος έβαλε συνεχίζονται ακόμη. Κάποιος από το τμήμα των χορών που ήταν πολύ κοντά του μας είπε με μεγάλη συγκίνηση ότι, πάλεψε γενναία με το μόνιμο του χαμόγελο με την νόσο του καρκίνου. "Ήταν πάντα αισιόδοξος και δυνατός" λένε οι μαθητές του οι οποίοι κλείνοντας λένε ότι θα τους λείψει πολύ από τη Γλώσσα, ενώ κάποιοι που είχαν περισσότερες φιλικές σχέσεις μαζί του λένε πως σαν φίλοι του νιώθουν φτωχότεροι.

Γιώργος Κεχριώτης

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα: Δρώμενα του τόπου μας