SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: Δεν εμβολιάστηκαν και πληρώνουν πρόστιμο

2024-04-09 09:01:14
Βόλος: Δεν εμβολιάστηκαν και πληρώνουν πρόστιμο

Από τον λογιστή στην Εφορία και στο τέλος στο magnesianews κατέληξε ένα ζευγάρι συνταξιούχων προκειμένου να ενημερωθεί τι γίνεται με το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί επειδή δεν εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού την περίοδο της πανδημίας και των μέτρων που ανακοίνωνε συνεχώς η κυβέρνηση. Ο ηλικιωμένος σύζυγος καλείται να πληρώσει 175 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 138 ευρώ, χρέη τα οποία έχουν βεβαιωθεί στην εφορία και εάν δεν τα πληρώσουν δεν μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες ενημερότητες.

Ο συνταξιούχος απευθύνθηκε και στην εφορία στον Βόλο, καθώς είχε ενημερωθεί πως αυτά τα πρόστιμα διαγράφονται, όμως δεν έλαβε κάποια επίσημη ενημέρωση. «Τα λεφτά αυτά είναι πολλά, που να τα βρούμε», είπε χαρακτηριστικά στο magnesianews.gr ο συνταξιούχος ζητώντας μία απάντηση για το τι θα πρέπει να κάνει.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι τη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στις αρχές του 2024  κατά την ενημέρωση για την «Covid-19».

«Τείνουμε κλάδο ελαίας», είχε πει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά επειδή είναι σημαντικό για την υγεία μας». Εκείνο που ζητά το ζευγάρι των ηλικιωμένων είναι μια ξεκάθαρη απάντηση για το εάν θα πρέπει ή όχι να πληρώσει το πρόστιμο και ευελπιστεί κάποιος να του απαντήσει υπεύθυνα.