SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN 2024 το Επιμελητήριο Μαγνησίας

2024-03-12 12:05:45
(εικόνες) Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN 2024  το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σειρά συναντήσεων με tour operators, αεροπορικές εταιρίες, αλλά και θεσμικούς φορείς από Γερμανία και Ελλάδα είχε η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου που εκπροσώπησε τον φορέα στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN 2024, η οποία διεξήχθη στο Βερολίνο από 5 έως 7 Μαρτίου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου φιλοξενήθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συναντήσεις με στόχο πάντα την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και της Μαγνησίας.

Εξάλλου, η διεθνής έκθεση ΙΤΒ αποτελεί το “χρηματιστήριο” του παγκόσμιου Τουρισμού και δίνει τόσο τον παλμό της καλοκαιρινής σαιζόν που είναι προ των πυλών, όσο και τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κορυφαία εμπορική έκθεση ταξιδιών, έδωσε σαφή έμφαση στη διαμόρφωση του μέλλοντος και υπογράμμισε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως κορυφαία διεθνής πλατφόρμα για επιχειρήσεις, καινοτομία και δικτύωση».

Παρά τις εκτεταμένες απεργίες, η φετινή ITB Berlin κατέγραψε μικρή αύξηση με σχεδόν 100.000 επισκέπτες - ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες εν μέσω των δύσκολων απεργιακών συνθηκών. Πάνω από 5.500 εκθέτες από 170 χώρες, με παγκόσμια εκπροσώπηση, φώτισαν τις τρεις εμπορικές ημέρες, καταλαμβάνοντας όλες τις 27 αίθουσες έκθεσης στο Berlin Exhibition Grounds.

Το Ελληνικό Περίπτερο και ο ΕΟΤ φιλοξένησαν 85 συμμετοχές από θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες από την Ελλάδα.

 

O Dr. Mario Tobias, CEO of Messe Berlin σχολίασε ότι "Η ITB Berlin αντικατόπτρισε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις στον κλάδο. Η διάθεση μεταξύ εκθετών, επισκεπτών και ομιλητών ήταν πολύ θετική καθ` όλη τη διάρκεια. Γενικά συμφώνησαν ότι η επιθυμία των ανθρώπων για ταξίδια δεν ικανοποιεί απλώς την καθυστερημένη ζήτηση μετά την πανδημία, αλλά ότι θα παραμείνει βασικά σταθερή. Ούτε ο πληθωρισμός ούτε οι υψηλές τιμές ενέργειας φαίνεται να περιορίζουν τη ζήτηση".

 

Σε δηλώσεις της η κ. Καμμένου σημείωσε ότι «η καλοκαιρινή σεζόν για τη Μαγνησία και τις επιχειρήσεις της κινείται σε δύο ρυθμούς. Τα νησιά των Σποράδων και ειδικότερα η  Σκιάθος και η Σκόπελος φαίνεται να κινούνται δυναμικά και οι προκρατήσεις βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, με αεροπορικές εταιρίες να προσθέτουν τη Σκιάθο στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Το Πήλιο, εν αντιθέσει, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel & Elias, βρίσκεται χαμηλότερα σε επίπεδο προκρατήσεων. Θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια στήριξης τόσο των αεροπορικών συνδέσεων από τη Γερμανία με το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, όσο και των tour operators που στηρίζουν την περιοχή».

Ιδιαίτερο προβληματισμό επέφερε η συζήτηση με στελέχη της Condor Airlines και Eurowings, οι οποίες και πραγματοποιούν πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και φάνηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι με το ρυθμό των κρατήσεων, ενώ ζήτησαν μία ιδιαίτερη ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις των πλημμυρών στην περιοχή και στις επιχειρήσεις της.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας θα εντείνει τις προσπάθειες για τη διατήρηση των πτήσεων, αλλά και την αύξηση των πτήσεων από το 2025, έχοντας δίπλα τους όλους τους φορείς της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας και Πιερίας.

 

 

Photo Gallery