SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Απορρίφθηκε η ένσταση Παπαπέτρου και Μόσχου για την εκλογιμότητα του Α. Μπέου

2024-03-07 12:14:25
Απορρίφθηκε η ένσταση Παπαπέτρου και Μόσχου για την εκλογιμότητα του Α. Μπέου

Από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου (τμήμα εκλογικών διαφορών) απορρίφθηκε (αριθ. απόφασης Α124/2024) η ένσταση των  κ.κ. Νικ. Παπαπέτρου και Νικ. Μόσχου με την οποία ζητούσαν να εκπέσει του αξιώματός του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, και να ακυρωθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία έγινε η ανακήρυξή του. Η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο του Συμβουλίου της Επικρατείας , όπου θα παραπέμψει το ζήτημα ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Παπαπέτρος, όπως είχε προαναγγείλει.

Ο Αχιλλέας Μπέος σύμφωνα με την προσφυγή που απορρίφθηκε έχει ασυμβίβαστο, διότι ως επιχειρηματίας, μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας του ΝΠΣ Βόλου, έχει συνάψει σύμβαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού με τον Δήμο Βόλου, αρχικά και στη συνέχεια με νομικό πρόσωπο που ελέγχεται μετοχικά από αυτόν, με οικονομικό αντικείμενο που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ ετησίως.

Βασικό στοιχείο της ένστασης αποτελούσε η μίσθωση από τον Δήμο Βόλου του Πανθεσσαλικού Σταδίου στην ΠΑΕ Βόλος μέσω του Ερασιτέχνη ΝΠΣ και η μη απόδοση στον Δήμο Βόλου μέσω της καταχρηστικής παρεμβολής του ερασιτεχνικού σωματείου, ποσού περίπου 500.000 ευρώ, ποσοστό 15% των εισπράξεων του Πανθεσσαλικού από διάφορες εκδηλώσεις.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Βόλου θα προχωρήσει σε εκτενή αναφορά και σχολιασμό σε συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί στις 11 το πρωί της προσεχούς Τρίτης, 12 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Βόλου, στη διάρκεια της οποίας θα αναφερθεί επίσης στα θέματα των αποκαταστάσεων και συνολικά των έργων που περιλαμβάνονται στη μελέτη που παρέδωσαν οι Ολλανδοί ειδικοί στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.