SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η ProCredit Bank στην Καβάλα : «παραγωγικοί διάλογοι & εμπνευσμένες συζητήσεις με δέσμευση για την καινοτομία και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων»

2024-03-05 19:12:49
Η ProCredit Bank στην Καβάλα : «παραγωγικοί διάλογοι & εμπνευσμένες συζητήσεις με δέσμευση για την καινοτομία και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη αποστολή της ProCredit Bank και στην Καβάλα η οποία διήρκεσε τρεις μέρες , εκκινώντας με εκδήλωση γνωριμίας στο Επιμελητήριο ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των στελεχών της τράπεζας με επιχειρηματίες της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας υποδεχόμενος την ProCredit Bank στην Καβάλα, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Επειδή μόνο 1 στις 10 από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να περάσουν από την πόρτα μιας συστημικής τράπεζας το να έρχεται μιά νέα Τράπεζα και να προσθέσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία , είναιπολύ θετικό .
Η ProCredit Bank είναι μία εξωσυστημική τράπεζα ,με νέα προσέγγιση σε επιχειρηματικά δάνεια, οπότε την καλωσορίζουμε στην Καβάλα και ελπίζω οι επιχειρήσεις της περιοχής μας να ωφεληθούν και να βρουν ένα
χρηματοδοτικό εργαλείο για το κεφάλαιο κίνησης τους ,τις λειτουργικές ανάγκες και τις επενδύσεις τους»
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας κ.Θεόδωρος Χατζηχρήστος στο σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε : «Εύχομαι να ανοίξει ένας δρόμος στην επιχειρηματικότητα μέσα από αυτή την
τράπεζα, και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν κι άλλες, και θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα ρευστότητας που έχουμε λόγω της μη πρόσβασής μας στο τραπεζικό σύστημα.»
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε : «Εκ μέρους του εμπορικού κόσμου της Καβάλας, ευχόμαστε με την παρουσία σας εδώ, απέναντι σε τέσσερις συστημικές τράπεζες, να ταράξετε λίγο τα νερά, έρχεστε σε μία πολύ καίρια συγκυρία για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αφού οι τραπεζικές χρεώσεις παίρνουν καθημερινά την ανιούσα, εις βάρος των ελάχιστων κερδών που μας απομένουν . Καλωσορίζουμε λοιπόν το καινούργιο.»
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης καλωσορίζοντας την ProCredit Bank στην Καβάλα , είπε : «Ζούμε σε μία εποχή που οι τράπεζες έκλειναν τα υποκαταστήματά ή συγχωνεύονταν, όπως καταλαβαίνετε όταν έρχεται μία καινούρια τράπεζα σημαίνει ότι υπάρχει πρόοδος και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Εδώ η οικονομία μας βασίζεται στις μικρές και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σίγουρα αναμένουμε μία συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις και με τους τοπικούς φορείς.»
Ο Πρόεδρος της ProCredit Bank κ. Petar Slavov με αφορμή την εκδήλωση στην Καβάλα , δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Procredit Bank υιοθετεί βέλτιστες διεθνείς πρακτικές με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών μας και προηγμένες υπηρεσίες, εξισορροπώντας την ψηφιακή με την παραδοσιακή τραπεζική τακτική. Επίσης, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.
Παράλληλα, με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλουμε η ProCredit Bank να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση.»
Ακολούθησε μία πλήρης οπτικοακουστική παρουσίαση της ProCredit Bank από την διευθύντρια της Τράπεζας κα Αγγελική Αρβανίτη και απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων απο τον Υποδιευθυντή κ Στέλιο Βλησίδη & τους επιχειρηματικούς συμβούλους κα Γεωργία Τσίνα & κ. Ιωάννη Τσώρη .
Τις επόμενες ημέρες, δύο κλιμάκια στελεχών και επιχειρηματικών συμβούλων της ProCredit Bank επισκέφτηκαν εργοστάσια, εταιρίες και έδρες επιχειρήσεων της Καβάλας για να γνωρίσουν σε βάθος την πληθώρα των ζητούμενων για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής .

Photo Gallery