SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σοκ στο Μπάκιγχαμ

Αυτοκτονία ο θάνατος του Τόμας Κίνγκστον 2024-03-03 13:39:23
Σοκ στο Μπάκιγχαμ

Ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας βρέθηκε νεκρός την Κυριακή.

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος Τόμας Κίνγκστον, συζύγου της Λαίδης Γκαμπριέλα και γαμπρού του πρίγκιπα Μάικλ, πρώτου εξάδελφου της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός του προήλθε από αυτοτραυματισμό με πιστόλι.

Ο Κίνγκστον βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή από τους γονείς του, ενώ αρχικά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για τον ξαφνικό θάνατο του άνδρα, ο οποίος ήταν μόλις 45 ετών, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειας.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα eonline.com ο Κίνγκστον την Κυριακή επισκέφθηκε το σπίτι των γονέων του και γευμάτισε μαζί τους, λίγη ώρα αργότερα ωστόσο εξαφανίστηκε, με την μητέρα του να τον αναζητά, ενώ ο πατέρας του παραβιάζοντας την είσοδο σε ένα κλειδωμένο κτήριο βρήκε τον γιο του νεκρό με τραύμα στο κεφάλι, ενώ στο σημείο υπήρχε ένα όπλο.

Η αστυνομία δεν θεωρεί τον θάνατο του ύποπτο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ η σύζυγός του Γκαμπριέλα, σε δήλωσή της αναφέρει ότι ο ξαφνικός θάνατος του Τόμας Κίνγκστον ήταν ένα μεγάλο σοκ για την οικογένεια.

 Συλλυπητήριο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο

Την είδηση του θανάτου του Τόμας Κίνγκστον σε ηλικία μόλις 45 ετών ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο Βρετανός επιχειρηματίας παντρεύτηκε την κόρη του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Μιχαήλ του Κεντ το 2019.

«Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Τόμας Κίνγκστον, του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού. Ο Τομ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που φώτιζε τις ζωές όλων όσων τον γνώριζαν. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την οικογένεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή καθώς θρηνούμε το θάνατό του», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο βασιλιάς Κάρολος Γ` και η βασίλισσα Καμίλα, απέτισαν φόρο τιμής.

 

Η δήλωσή τους έχει ως εξής: «Ο βασιλιάς και η βασίλισσα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του Τόμας και ενώνουν τη φωνή τους με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ και όλους όσοι τον γνώριζαν για να θρηνήσουν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας. Ειδικότερα, οι Μεγαλειότητές τους στέλνουν τις πιο θερμές σκέψεις και προσευχές τους στη Γκαμπριέλα και σε όλη την οικογένεια Κίνγκστον».

Ο αποθανών ήταν στενός φίλος με την αδελφή της Κέιτ Μιντλετον, Πίπα. Προηγουμένως είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ρομαντική σχέση με την αδελφή της πριγκίπισσας της Ουαλίας, αφού το ζευγάρι εθεάθη μαζί αρκετές φορές το 2013.

 

Πηγή: eonline.com