SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Θύμα απάτης έπεσε Βολιώτης - Έχασε 390 ευρώ προκαταβολή για κινητό που δεν του ήρθε ποτέ

2024-02-29 07:35:42
Θύμα απάτης έπεσε Βολιώτης - Έχασε 390 ευρώ προκαταβολή για κινητό που δεν του ήρθε ποτέ

 Θύμα απάτης έπεσε ένας νεαρός Βολιώτης, για δήθεν αγορά κινητού τηλεφώνου αξίας 780 €, πληρώνοντας προκαταβολή και τελικά  δεν είδε ποτέ!

Ειδικότερα για απάτη καταδικάστηκε χθες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου,μια 30χρονη γυναίκα και σε φυλάκιση 15 μηνών, χωρίς αναστολή, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ,καθώς ανάρτησε μια αγγελία για πώληση ενός κινητού τηλεφώνου που στην πραγματικότητα δεν κατείχε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 30χρονη, κάτοικος Θεσσαλονίκης, στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021, ανάρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα για πώληση ενός κινητού τηλεφώνου τηλέφωνο, αντί 780 €,συσκευή όπου δεν είχε στην κατοχή της .
Ο 27χρονος Βολιώτης, ενδιαφέρθηκε για το τηλέφωνο και επικοινώνησε μαζί της μέσω μηνυμάτων. Η 30χρονη, ζήτησε από τον 27χρονο ως προκαταβολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού να του στείλει 390 € προκαταβολή, ώστε να του ταχυδρομήσει τη συσκευή.
Ο νεαρός, έστειλε μέσω τραπέζης την προκαταβολή την οποία του ζήτησε μία ημέρα μετά. Στις 9 Σεπτεμβρίου και δύο ημέρες μετά, η 30χρονη του έστειλε μέσω ταχυδρομείου μία παλιά και μεταχειρισμένη συσκευή παλαιότερου μοντέλου κινητού, που δεν είχε καμία σχέση με το τηλέφωνο της αγγελίας…
Έπειτα όπως αναφέρεται και στο magnesianews ο ίδιος έκανε μήνυση κατά της γυναίκας, η οποία ταυτοποιήθηκε από τον τραπεζικό λογαριασμό που κατέληξε η προκαταβολή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της και ήρθε η στιγμή να καταδικαστεί.