SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Εξώφυλλα σε 2 νέες ποιητικές ανθολογίες τα εικαστικά έργα της δημιουργού Καλατζή Μαρίας

2024-02-16 14:35:02
Εξώφυλλα σε 2 νέες ποιητικές ανθολογίες τα εικαστικά έργα της δημιουργού Καλατζή Μαρίας

Πρόσφατα ο Ιταλικός εκδοτικός οίκος Edizioni Universum που εδρεύει στο Capri Leone  - Messina της Σικελίας, προχώρησε στην έκδοση 2 νέων πολύγλωσσων ποιητικών ανθολογιών, τα εξώφυλλα των οποίων κόσμησαν εικαστικά έργα της συμπατριώτισσάς μας εικαστικού Καλατζή Μαρίας. ‘Εως τώρα σε 13 διεθνής ανθολογίες έχει φιλοξενηθεί η καλλιτεχνική δουλειά της δημιουργού μας.

Η πρώτη τριλογία αφορά την «ODΙ ΑLA VITA» - «Ωδή στην ζωή».
Στην Αγγλική, Εβραική και Ιταλική γλώσσα των λογοτεχνών Sara Ciampi, Kurt Svatek και Shosana Vegh.
Oι τίτλοι των εικαστικών έργων του εμπροσθόφυλλου και οπισθόφυλλου της τριλογίας είναι αντίστοιχα οι εξής: «After demobilization» - «Μετά την αποκαθήλωση» και «Just before blue hour» -  «Λίγο πριν την μπλε ώρα».

 

Η δεύτερη τριλογία είναι η «GERMOGLIERANNO». Στην Ιταλική, Δανική και Αγγλική γλώσσα, των λογοτεχνών Κurt F.Svatek, Theocharis Stilos και Niels Hav. Ο τίτλος  του εικαστικού έργου στο εμπροσθόφυλλο & οπισθόφυλλο είναι «Ρeace mission» - «Ειρηνευτική αποστολή».
Στις σελίδες 88 και 93 έχουν αναρτηθεί τα εικαστικά της έργα «Eλλήνων κάλλος» και «Επουράνιο μήνυμα» που συνοδεύουν ανάλογη ποίηση.

Συγχρόνως στο Ιταλικό «Ιnternational poetry news» αναρτήθηκε ειδικό αφιέρωμα για την εικαστικό μας.

Η δημιουργός Καλατζή Μαρία θα συμμετέχει από 4 έως 7 Απριλίου στην Διεθνή εμπορική έκθεση Καλών Τεχνών Αrtexpo της Νέας Υόρκης με έργα μοντέρνας τεχνοτροπίας.

Προσφάτως η Καλατζή Μαρία δώρισε ακόμα 2 εικαστικά της έργα στο Κέντρο Υγείας Ν. Σκιάθου με θέμα  «Αιμοδοσία - To δώρο της ζωής» και «Ουράνια Λάμψη».