SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας νοσηλεύονται οχτώ αδέρφια

2024-02-08 14:06:00
Χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας νοσηλεύονται οχτώ αδέρφια

Οχτώ αδερφάκια προκάλεσαν αναστάτωση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης καθώς νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τα οκτώ ανήλικα αδέλφια σύμφωνα με το iatropedia εισήχθησαν την Τετάρτη (7.2.2024), στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, μετά από εισαγγελική εντολή.

Τα παιδιά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο έγιναν καταγγελίες ότι ήταν παραμελημένα. Καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές Πρόνοιας για να φιλοξενήσουν τα ανήλικα αδέλφια, οι αρχές αποφάσισαν την εισαγωγή τους στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η απόφαση αυτή έχει «αναστατώσει» την λειτουργία της κλινικής, ενώ είναι «άγνωστο» πόσο θα χρειαστεί να παραμείνουν εκεί τα παιδιά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλει την αναστάτωση της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής, σημειώνοντας ότι η έλλειψη προνοιακών μονάδων δυσχεραίνει το έργο των νοσοκομείων.

«Οκτώ ανήλικα αδέρφια, εκ των οποίων το ένα 7 μηνών και τα υπόλοιπα 5-7-8-10-11-12-13 χρονών εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή χθες στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από καταγγελία γειτόνων για παραμέληση», αναφέρει αναλυτικά ο κ. Γιαννάκος.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: «Πως θα εφημερεύσει η παιδιατρική ενόψει της έξαρσης των ιώσεων;»
«Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών», προσθέτει.

Εκφράζει ανησυχία για την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ειδικότερα με την έξαρση των ιώσεων ανάμεσα στα παιδιά, που έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες εισαγωγές.

«Η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό. Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου καλούνται πλέον σήμερα, σε ημέρα εφημερίας, να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών δομών!», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κάθε ημέρα δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. Παραμένουν μήνες ελλείψει προνοιακών μονάδων. Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, εκτιμάται σήμερα ότι πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή βρίσκονται στα νοσοκομεία χωρίς λόγο. «Και όμως δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού», καταλήγει.