SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ανησυχία προκαλούν στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου οι αυξημένες κλοπές των ανηλίκων

2024-02-01 15:00:16
Ανησυχία προκαλούν στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου οι αυξημένες κλοπές των ανηλίκων

 Έντονο προβληματισμό για την έξαρση του φαινομένου εγκληματικότητας από ανήλικους και τις επανειλημμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών την τελευταία περίοδο στην εμπορική αγορά του Βόλου απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλομε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδη και τον υφυπουργό, κ. Μπούγα . Η επιστολή κοινοποιείται και στους τοπικούς Βουλευτές,  ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου για επανεξέταση και εκ νέου σχεδιασμό λειτουργίας των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. 

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, που επικαλείται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, το 2023 αυξήθηκε κατακόρυφα η εμπλοκή ανηλίκων σε διάφορα αδικήματα σε σχέση με το 2022. Γενικότερα, καταγράφηκε μεγάλη αύξηση  στις κλοπές με δράστες ανήλικους με 1.237 περιστατικά το 2023, σε σύγκριση με 732 το 2022. Επιπλέον, το 2023 κατηγορήθηκαν 198 ανήλικοι για ληστεία ενώ το 2022, 150.

“Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κάνει μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες για την άμβλυνση του φαινομένου κλοπών και ληστειών στην περιοχή του Βόλου, ωστόσο το πρόβλημα ζημιών και ληστειών σε εμπορικά καταστήματα εντείνεται εβδομαδιαίως” αναφέρεται – μεταξύ άλλων – χαρακτηριστικά, στην επιστολή.