SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βόλος: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο – «Πληρώνουμε φροντιστήρια για να περάσουμε στο πανεπιστήμιο και τώρα για να περάσουμε τις τάξεις»

2024-01-18 14:10:58
Βόλος: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο  –  «Πληρώνουμε φροντιστήρια για να περάσουμε στο πανεπιστήμιο και τώρα για να περάσουμε τις τάξεις»

  Ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η εκπαιδευτική κοινότητα στη Μαγνησία. Φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Ζητάμε πανεπιστήμια με ένα αξιοπρεπές πτυχίο», επισήμανε η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Κατερίνα Ιωάννου – Παγωνοπούλου, που σήμερα τελεί υπό κατάληψη. «Δεν πρέπει να πληρώνουμε φροντιστήρια για να περάσουμε στο πανεπιστήμιο και τώρα για να περάσουμε τις τάξεις» τόνισε.

Μαθήτρια της Γ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας είπε ότι οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώνουν για τις σπουδές των παιδιών τους μόνιμα. «Εγώ θέλω να πάω σε ιδιωτικό ΙΕΚ και αυτό επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό κατά πολύ».

Βόλος: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο – «Είμαστε φοιτητές και όχι πελάτες»
                                                                       Η Μαρία Ρουχά

Ο φοιτητής του ΠΘ, Παναγιώτης Καραδήμας, καταδίκασε το νομοσχέδιο, που όπως είπε σύμφωνα με την ertnews, έρχεται εν μέσω εξεταστικής, «το καταψηφίζουμε στο δρόμο και όχι μέσα στη Βουλή, μέχρι να δικαιωθούμε. Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε». Εξήγησε ότι το νομοσχέδιο δημιουργεί αποφοίτους διαφόρων ταχυτήτων καθώς άμεσα οι απόφοιτοι των ιδιωτικών πανεπιστημίων αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα και βγαίνουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

«Όποιος έχει χρήματα θα παίρνει πτυχίο και με περισσότερες ίσως γνώσεις από ότι εμείς στο δημόσιο. Θα σπουδάζουμε με ιδιωτικά κριτήρια δηλαδή», τόνισε η φοιτήτρια του ΠΘ, Μαρία Ρουχά.