SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Οι πλημμύρες στο επίκεντρο του ΤΕΕ Μαγνησίας - Εσπερίδα στο τέλος του μήνα

2024-01-18 11:39:32
Οι πλημμύρες στο επίκεντρο του ΤΕΕ Μαγνησίας - Εσπερίδα στο τέλος του μήνα

Το αποτύπωμα που άφησαν οι πλημμύρες στη Μαγνησία, τι έπρεπε να έχει γίνει, τι έγινε, ποιες ήταν οι παραλείψεις αλλά και η επόμενη ημέρα θα αποτελέσουν τις θεματικές της εσπερίδας που θα διοργανώσει το ΤΕΕ Μαγνησίας στις 31 Ιανουαρίου.

Στο Ράδιο ΕΝΑ μίλησε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, και ανακοίνωσε πως στην εν λόγω εσπερίδα οκτώ εισηγητές μηχανικοί από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν μελετήσει, έχουν ερευνήσει στον δικό του τομέα ο καθένας το ζήτημα των πλημμυρών, θα δώσουν στη δημοσιότητα και στους αρμόδιους φορείς μια πρώτη βάση δεδομένων με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πλημμύρες, αλλά και θα προχωρήσουν σε μία πλήρη καταγραφή των προβλημάτων.

 

Όπως αναφέρει η κ. Καπούλα έχουν ήδη κληθεί να συμμετάσχουν και οι Δήμαρχοι, για να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και  μία σύσκεψη, όπου θα μπορέσει το ΤΕΕ να πάρει και τη δική τους άποψη για κάθε δήμο ξεχωριστά. Στην εσπερίδα θα αναλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν σε υποδομές, σε οδικά δίκτυα, ακτογραμμές κτλ.

«Οι πλημμύρες έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και είμαστε σε εξέλιξη στη αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων και πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ κρίσιμη εσπερίδα, μια χρήσιμη κουβέντα και θα δώσει πολύ καλό υλικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε λογικά και ολιστικά τα προβλήματα,  γιατί οι πλημμύρες αναδείξανε θέματα, τα οποία ίσως υπό άλλες συνθήκες δεν θα προκύπτανε», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Καπούλα, τονίζοντας ότι η περιοχή μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, έχουν ταλαιπωρηθεί οι ίδιοι οι κάτοικοι, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και ακόμη οι πληγές είναι ανοιχτές.