SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ξάνθη: Ανήμερα των γενεθλίων της η κηδεία της νεαρής Αϊσέ που παρασύρθηκε από όχημα αστυνομικού [Βίντεο]

2023-12-14 20:21:15
Η κηδεία της Αϊσε έγινε σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων της, τη μέρα που θα γινόταν 20 χρόνων και θα έσβηνε τα κεράκια στην τούρτα που είχαν ετοιμάσει φίλες της
Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στη νεαρή Αϊσέ που έχασε τη ζωή της, μετά την παράσυρση από αυτοκίνητο που οδηγούσε αστυνομικός, στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το Mega, η κηδεία έγινε σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων της, τη μέρα που θα γινόταν 20 χρόνων και θα έσβηνε τα κεράκια στην τούρτα που είχαν ετοιμάσει φίλες της, χωρίς να της πουν το παραμικρό για να της κάνουν έκπληξη.
Αντί για γιορτή, όλοι ντύθηκαν στα μαύρα το μεσημέρι στην περιοχή του Παλαιού Ζυγού. Αντί για χαμόγελα δάκρυα από όλους εκείνους που τη γνώριζαν και τη ζούσαν καθημερινά. Το μεσημέρι, στενοί συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας μαζεύτηκαν στο σπίτι που ζούσε. Η μητέρα της, που έμαθε πρώτη ότι η κόρη της χαροπάλευε μετά το τροχαίο, σε κατάσταση σοκ. Οι δικοί της άνθρωποι συντετριμμένοι. Οι γείτονες απαρηγόρητοι. Για την οικογένεια της 19χρονης, ο πόνος αυτές τις ώρες είναι ανείπωτος. Όποια και αν είναι η κατάληξη της έρευνας, η πληγή που άνοιξε στην ψυχή τους δεν πρόκειται για ορισμένους να κλείσει ποτέ. Ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα, με στόχους που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει. Ο θάνατος για την ίδια ήταν αναπάντεχος, πρόωρος και άδικος.
 
Το "θέατρο" του αστυνομικού
Όλοι ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας και στις κινήσεις του αστυνομικού, που μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί. Απέφυγε το αυτόφωρο και πλέον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή, με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί. Οι συγγενείς της Αϊσε ζητούν να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν οι λόγοι που ο αστυνομικός μετά την παράσυραση, δήλωνε σε όλους αυτόπτης μάρτυρας. Κάποιοι εκτιμούν πως ήθελε να αποφύγει το αλκοτέστ. Άλλοι θεωρούν πως ήθελε να κερδίσει χρόνο για να συσκοτίσει πλήρως τις συνθήκες του τροχαίου. Οι κινήσεις του αστυνομικού ως προς το ένα σκέλος απέδωσαν, αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνθήκες της παράσυρσης. Όταν έφτασαν στο σημείο συνάδελφοι του αστυνομικού, θεώρησαν πως βρίσκονταν μπροστά σε τροχαίο με εγκατάλειψη. Ο 34χρονος δήλωνε περαστικός και κανείς τότε δεν σκέφτηκε να κοιτάξει το αυτοκίνητό του.
"Θέλουμε δικαίωση"
Η κοπέλα παρασύρθηκε λίγα μέτρα από το σπίτι που έμενε και είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της. Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για τις συνθήκες του τραυματισμού της. Ο 34χρονος αστυνομικός, που όπως αποκάλυψε το "Live News", ειδοποίησε ασθενοφόρο, επέστρεψε αμέσως μετά το σπίτι του. Παραδόθηκε δυο μέρες μετά, χωρίς, όπως λένε συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας, να μπει έστω μια φορά στη διαδικασία να τους τηλεφωνήσει για μία συγγνώμη και μια τυπική ερώτηση για την πορεία της υγείας της. Ο 34χρονος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τις συνθήκες του τροχαίου και τις κινήσεις που έκανε πριν από οκτώ 24ωρα.