SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(video) Eντυπωσιακή εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Σκιάθου ένα χρόνο από την επανασύστασή της

2023-11-24 22:43:10
Μέσα σε μόνο ένα χρόνο από την επανασύστασή της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σκιάθου αφήνει το δικό της στίγμα και γράφει την δική της ξεχωριστή ιστορία. 
Επιμέλεια : Νίκος Τζούμας | Ρεπορτάζ : Αλεξάνδρα Μπαναΐ |
Κάμερα : Κωνσταντίνος Πατσής | Φωτογραφίες : Tina Whittington - Βασιλεία Παρίσση
Η Δημοτική Αρχή του κ. Θοδωρή Τζούμα είχε ορίσει ως πρωταρχικό στόχο την επανασύστασή της και το πέτυχε μετά από πολλές τρικυμίες, τον ιό του Κορωνοϊού αλλά και τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να "θολώσει" αυτό το στόχο και έτσι στις 20 Νοεμβρίου του 2022 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σκιάθου έκανε την εμφάνισή της με Διευθυντή Ορχήστρας τον έμπειρο κ. Θέμη Σαμαντζή που έχει την ίδια θέση στη Φιλαρμονική Τυρνάβου.
Την Δευτέρα της 20ης Νοεμβρίου ο ένας χρόνος επανασύστασης γιορτάστηκε με την παρουσία της φιλαρμονικής με νέα στολή & όργανα, ενώ ο Μαέστρος στην Κάμερα του Skiathoslife.gr δεν έκρυψε την αισιόδοξία του αλλά και τον θαυμασμό του για όσα έχουν καταφέρει όλοι μαζί.
https://youtu.be/IosxuED0LKI Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Σκίαθου κ. Θοδωρής Τζούμας έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο FB: "Σήμερα, μέρα της γιορτής της Πολιούχου της Σκιάθου, Παναγίας Εικονίστριας, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επανασύσταση της Φιλαρμονικής του Δήμου Σκιάθου! Για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους και μας συγκίνησε ! Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική απόδοση και εμφάνιση της Φιλαρμονικής αξίζουν και ανήκουν στα μέλη-μουσικούς, στον μαέστρο Θέμης Σαμαντζής, και στην Δέσποινα Άννη, που από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει εθελοντικά την οργάνωση και λειτουργία της Φιλαρμονικής, με τον ορισμό της ως «Άμισθη Ειδική Σύμβουλος» για την επικουρία στην άσκηση καθηκόντων που αφορούν στην οργάνωση εορταστικών/επετειακών εκδηλώσεων."
Ο κ. Σαμαντζής έκανε την προσωπική του αναφορά και στα κοινωνικά δίκτυα αναφέροντας :
"Πέρασε ένα χρόνος απο τη πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής Δήμου Σκιάθου ύστερα απο την επανασύστασή της! Μέσα σε ένα μόλις χρόνο η ορχήστρα πάτησε ξανά στα πόδια της, νέα μέλη εντάχθηκαν, μικρά παιδιά εκπαιδεύονται, αγοράστηκαν νέα όργανα και γίνεται service στα παλιά, διοργανώθηκε φεστιβάλ φιλαρμονικών και άλλες δράσεις... ακριβώς ενα χρονο μετά απο την πρώτη μας εμφάνιση, κλείνουμε πλέον τη ριζική ανανέωση με τη προμήθεια καινούργιων στολών! ενα ρούχο που σχεδιάστηκε με πολύ αγάπη και με οραμα το να θυμίζει το νησί απο τον αγγελοσ φρουζακησ. Θερμα ευχαριστώ απο καρδιάς προς όλα τα παιδιά της φιλαρμονικής, τον Δήμαρχο Σκίαθου Thodoris Tzoumas για το έργο του και την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου, την Despina Anni για όλη την προσφορά, την εργασία και την στήριξη της και τον υπαρχιμουσικό μου Labros Sanidas για την εργασία του! προχωράμε!!!!