SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΟΧΙ στην Αλόννησο

2023-10-29 09:30:50
Με την Δοξολογία στον Iερό Nαό της Αγίας Παρασκευής, παρουσία των τοπικών αρχών και των σχολείων του νησιού ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην Αλόννησο για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1941 .
Μετά το πέρας της δοξολογίας, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο χώρο του μνημείου  πεσόντων όπου τελέσθει  επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των πεσόντων  από τον αρχιμανδριτη Λούκα Σταμέλο.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου  Αλοννήσου, τις Αρχές του τόπου, εκπρόσωπο της εθνική αντίστασης, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Πολιτιστικού σύλλογος & Αθλητικού Ομίλου και των Προσκόπων του νησιού
Μετά την κατάθεση στεφάνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων. Στην συνέχεια η Γυμνάστρια του Δημοτικού Σχολείου κα Κωνσταντάκη Μαρία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και η εκδήλωση έκλεισε με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στο δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο. Η μαθητκή νεολαία της Αλοννήσου παρέλασε περήφανη με τα τύμπανα των προσκόπων να δίνουν τον ρυθμό, ενώ ο κόσμος ξεσπούσε συχνά σε χειροκρότηματα καθώς περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επίσημων με τον Αρχιμανδρίτη Λουκά Σταμέλο, το νεοεκλεγή Δήμαρχο κ. Αναγνώστου Παναγιώτη, την πρόεδρο του Δ.Σ. Αγάλλου Μαρία, τους Αντιδημάρχους κ.κ Σκιάνης Δημήτρη, Φλωρούς Χρήστο, Μαλαματένια Θεόδωρο, ο Λιμενάρχης Αλοννήσου Σπύρος Δροσάκης, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε  με την αποχώρηση της μπάντας των προσκόπων.
Κυριάκος Ευσταθίου