SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

H Παρουσίαση της εφαρμογής εικονικής κατάδυσης i-blue Culture στην Αλόννησο

2023-10-26 15:06:58
Στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής εικονικής κατάδυσης, που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου i-blue Culture στα τρία βυζαντινά ναυάγια, στην Περιστέρα Αλοννήσου και στο σύγχρονο ναυάγιο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ στη Σκόπελο.
Την παρουσίαση του έργου  i-blueCulture έκανε  ο κ. Άγγελος Μαγκλής από το Καταδυτικό  Κέντρο Σκοπέλου, ο οποίος εξήγησε πως σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στεγνής κατάδυσης σε θέσεις Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της περιοχής για ψηφιακή περιήγηση στο υποβρύχιο περιβάλλον μέσα από ζωντανή αναμεταδιδόμενη εικόνα ακόμη και αν δεν καταδύονται είτε είναι στη στεριά είτε στη θάλασσα κοντά στο σημείο, μέσα από μια εφαρμογή που θα κατεβάζουν στο κινητό.
Την παρουσίαση της εφαρμογής έκανε ο κ. Απόστολος Βλάχος του ΕΚΕΤΑ, ο οποίος μίλησε  για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής, για τις δυνατότητες που έχει και την μοναδικότητα της καθώς και τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, μιας και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Στο τέλος οι δύο ομιλητές απάντησαν σε απορίες των παρευρισκομένων.
Το ενδιαφέρον σεμινάριο παρακολούθησε αρκετός κόσμος ενώ το παρόν έδωσε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Αναγνώστου Παναγιώτης.
Σήμερα  θα πραγματοποιηθεί μια εκπαιδευτική βόλτα στο σημείο με σκάφος που θα ξεκινήσει από την Στενή Βάλα.
Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Κυριάκος Ευσταθίου