SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Το Πρόγραμμα της εκδρομής στην Ήπειρο του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κλήματος " Η Ενότητα "

2023-10-12 13:17:56
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την όμορφη 4ήμερη εκδρομή μας στην Ήπειρο!!!
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλ
Σκλάβου Λένα 6974789201
Δένδη Μαρία 6977161043 και
Σκλάβου Συνιορίτσα 6946054826
Τιμή 180 ευρώ!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΥΣ - ΔΩΔΩΝΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 2 – 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 4 ΗΜΕΡΕΣ
Το κομμάτι αυτό της Ηπείρου είναι μία από τις γραφικότερες περιοχές της χώρας μας, που απλώνεται στο πράσινο της ξηράς και το γαλάζιο της θάλασσας.
Μπορείτε να δείτε την Πρέβεζα σαν ορμητήριο για γραφικές εκδρομές στις γύρω περιοχές που παρουσιάζουν όχι μόνο φυσικά αξιοθέατα, αλλά και λαογραφικό ενδιαφέρον.
1η ΗΜΕΡΑ : ΒΟΛΟΣ – ΠΡΕΒΕΖΑ
Αναχώρηση από το ΒΟΛΟ.
Ακολουθούμε τη διαδρομή για Λαμία και σε ένα τουριστικό θα κάνουμε στάση για καφέ. Περνάμε από το Χάνι της Γραβιάς, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία και με μία ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο Άκτιο. Από την υπόγεια σήραγγα θα διανύσουμε μία απόσταση 1 χλμ. και θα βγούμε στην Πρέβεζα. Στην Πρέβεζα θα εγκατασταθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μία βόλτα στην παραλία επιβάλλεται και μετά το βραδινό φαγητό (έξοδα ατομικά) επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ
Πρωινό. Το λιμάνι αυτό φύλακας της εισόδου του κόλπου της Άρτας με το κάστρο του είναι μία σύγχρονη πόλη με εκπληκτική θέα προς το Ιόνιο. Εδώ έζησε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης και σώζεται ακόμη και το σπίτι του. Στην πρωινή περιήγηση μας θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης, την εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους, Αγίου Αθανασίου, το Ενετικό κάστρο, το σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη κ.α. . Συνεχίζουμε διασχίζοντας ένα μικρό πορθμό και φθάνουμε στη Λευκάδα.
Στην είσοδο του νησιού θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης και στα 3χλμ. βρίσκεται η πρωτεύουσα του νησιού η Λευκάδα. Είναι μία πόλη αρκετά πρωτότυπη κυρίως γιατί φθάνει σχεδόν μέσα στο νερό. Στο σημερινό γύρο του νησιού θα φθάσουμε μέχρι τη Βασιλική, το νοτιότερο άκρο του νησιού με το γραφικό του λιμανάκι.
Επιστρέφοντας περνάμε από το Νυδρί μια θαυμάσια τοποθεσία όπου θα μείνουμε μέχρι το απόγευμα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε με βάρκα το γύρω από τα νησάκια Μαδούρη, όπου έζησε ο Βαλαωρίτης και τον Σκορπιό, ιδιόκτητο νησάκι του Ωνάση. Από την ίδια διαδρομή επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη σημερινή μέρα προχωράμε βόρεια και ο παραθαλάσσιος δρόμος μας φέρνει στον ποταμό Αχέροντα. Εκεί θα επισκεφθούμε το Νεκρομαντείο της Εφύρας, κοντά στο χωριό Μεσοπόταμος. Μετά φθάνουμε σε μία από τις γραφικότερες περιοχές της χώρας μας, την Πάργα. Η Πάργα είναι ένα μεγάλο ψαράδικο χωριό αμφιθεατρικά κτισμένο στις πλαγιές ενός λόφου στην κορυφή του οποίου βρίσκονται τα ερείπια του Βενετσιάνικου κάστρου της Λετίτζας. Με το καραβάκι της γραμμής μπορείτε να επισκεφθείτε τους Παξούς, δύο μικρά νησάκια της Επτανήσου που βρίσκονται απέναντι από την Πάργα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΕΒΕΖΑ - ΔΩΔΩΝΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ
Μετά το πρωινό ακολουθούμε την όχθη του ποταμού Λούρου και φθάνουμε στο στρατηγείο του Μπιζανίου. Στην καρδιά των απότομων βουνών της Ηπείρου θα επισκεφθούμε τη Δωδώνη με το ιερό της. Από όλο το παρελθόν εκείνο σώζεται ένα μνημειώδες συγκρότημα αρκετά καλά διατηρημένο, ιδιαίτερα το θέατρο που γίνεται το ετήσιο φεστιβάλ Δωδώνης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Γιάννενα και στα 12 χλμ. στο χωριό Μουζακαίοι θα επισκεφθούμε το μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα. Επιστροφή στην παραλία των Ιωαννίνων όπου θα μείνουμε για το μεσημεριανό φαγητό (έξοδα ατομικά). Το πασίγνωστο γραφικό νησί της λίμνης Παμβώτιδας μπορείτε να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και στο γραφικό Μέτσοβο μικρή στάση. Ακολουθούμε το δρόμο μέσω Τρικάλων – Λάρισας και φθάνουμε στο Βόλο το βράδυ ολοκληρώνοντας την όμορφη εκδρομή μας στην Ήπειρο.
Η τιμή των 180 ευρω
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1. Μεταφορά με το πολυτελές υπερυψωμένο πούλμαν του Γραφείου.
2. Διαμονή στο ξενοδοχείο PREVEZA CITY COMFORT 4* με πρωινό.
3. Περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
4. Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1. Γεύματα (μεσημεριανό και δείπνο)
2. Εισόδους σε μουσεία και κέντρα διασκέδασης.
3. Ο φόρος διαμονής 1,50€ για κάθε δωμάτιο την ημέρα
4. Τα εισητηρια από Σκόπελο - Βόλο
και Βόλο - Σκόπελο
Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου