SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η Αμαλία Γραββάνη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Σποράδων με επικεφαλής τον Δημ. Κουρέτα

2023-10-01 20:04:50

Με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουρέτα θα είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Σποράδων η τελωνειακός κα Αμαλία Γραββάνη, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Καρδίτσα ενώ το 1975 έφυγε για την Θεσσαλονίκη για σπουδές στο Μαθηματικό του Α.Π.Θ.

Το 1983 πέρασε με διαγωνισμό στο Υπουργείο Οικονομικών σαν Τελωνειακός και υπηρέτησε τον Τελωνειακό κλάδο ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη και συνεχίζοντας Τελωνείο Ευζώνων, Τελωνείο Ηρακλείου, Τελωνείο Μύρινας Λήμνου, ΣΔΟΕ Λάρισας, Τελωνείο Λάρισας, Τελωνείο Αγίου Νικολάου Κρήτης και Τελωνείο Σκιάθου, στο οποίο υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Ασχολήθηκε όλα τα χρόνια της Υπαλληλικής της καριέρας με τον συνδικαλισμό και διετέλεσε Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Στα εξήντα της αποφάσισε να γραφτεί στο Ε.Α.Π. (Ανοικτό Πανεπιστήμιο) για να φοιτήσει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, αφού η άποψή της είναι ότι η γνώση δεν πρέπει να σταματά ποτέ.

Το 1987 παντρεύτηκε με τον Σήφη τον Γιακουμάκη, στρατιωτικό της Π.Α. και αποκτήσανε δύο υπέροχα παιδιά , τον Γιάννη και την Ιφιγένεια. ο γιος τους πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, εργάζεται στο Ηράκλειο και η κόρη τους στην Αγγλία, στο Λίβερπουλ,  PhD, MRSB/Musculoskeletal Biologist/Molecular Assay Development.

"Η μετάθεσή μου στην Σκιάθο ήταν η ευκαιρία να γνωρίσω αυτά τα υπέροχα τρία νησιά των Β. Σποράδων, να ζήσω τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους, να προσπαθήσω να συμβάλλω στην επίλυση κάποιων δυσλειτουργιών που αφορούσαν στη δική μου αρμοδιότητα, να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους και να επιθυμώ να συμβάλω στην αναβάθμισή τους, στην ανάπτυξή τους, στην προβολή τους, στην επίλυση των προβλημάτων τους , στην τοποθέτησή τους στην θέση που τους αξιζει.

Γιατί αυτά τα νησιά έχουν απίστευτη δυνατότητα προσφοράς υπηρεσιών, προϊόντων, ομορφιάς, πολιτισμού που πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Εχουν όμως και την ανάγκη καλύτερων παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, παιδείας, έχουν την ανάγκη να μην αισθάνονται απομονωμένοι, έχουν την ανάγκη καλύτερων συγκοινωνιών, έχουν την ανάγκη ανάπτυξης του τόπου τους και αύξησης θέσεων εργασίας στα νειάτα, έχουν την ανάγκη ευημερίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης όλο το χρόνο.

Ετσι ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα το κάλεσμα από τον Κύριο Κουρέτα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, αφού με βρίσκει σύμφωνη με τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει και με το πρόγραμμα που διαμορφώθηκε και αφορά την Θεσσαλία ολόκληρη.

Πιστεύω ακράδαντα πως οι Β. Σποράδες, αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία αξίζει ένα καλύτερο αύριο, ένα ελπιδοφόρο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας και σας καλώ στις 8 του Οκτώβρη να με τιμήσετε με την ψήφο σας για τις Β. Σποράδες του Πολιτισμού, της Ομορφιάς, της Ανάπτυξης και της καλύτερης θέσης στο παγκόσμιο στερέωμα." αναφέρει η ίδια στο Skiathoslife.gr

Kαλή επιτυχία Αμαλία

Νίκος Τζούμας