SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΚΙΑΘΟΣ : Κραυγή διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Γονέων του 1ου & Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

2023-09-27 11:43:08
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και του Ειδικού Σχολείου Σκιάθος «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» αφού παρακολούθησε με αγωνία μαζί με όλους τους γονείς της Σκιάθου τις αδικαιολόγητες αποφάσεις αναβολής της έναρξης της σχολικής χρονιάς, θέλει να στηρίξει την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.
Παρόλο που συμπάσχουμε και συμπονούμε τους συμπολίτες μας στην Θεσσαλία που έχουν χτυπηθεί από την κακοκαιρία νιώθουμε ότι η Σκιάθος και τα σχολεία της θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς για τρίτη φορά. Τα σχολεία μας είναι έτοιμα από την πρώτη εβδομάδα και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί περιμένουν με χαρά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η έκπληξή μας όταν ήρθε η οδηγία για τηλεκπαίδευση χωρίς πρώτα να έχει γίνει Αγιασμός και να έχουν δοθεί τα σχολικά βιβλία στους μαθητές. Πολλοί μαθητές καλούνται να γνωρίσουν το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους για πρώτη φορά μέσα από την οθόνη. Πολλά σπίτια δεν έχουν ακόμα σταθερό internet και οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σπίτι με τα παιδιά τους για να κάνουν τηλεκπαίδευση εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Επιπλέον έντονα προβληματισμένη η σχολική κοινότητα από την αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσει στα ερωτήματα των Γονιών και Εκπαιδευτικών για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, παράλληλη στήριξη και βοηθητικό προσωπικό. Φτάσαμε τέλος Σεπτέμβρη και τα παιδιά μας δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε σχολικό έδαφος.
Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα και αναμένουμε να ακουστούν και ληφθούν υπ όψιν οι προβληματισμοί μας.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και
του Ειδικού Σχολείου Σκιάθος «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»