SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

SKIATHOS WEATHER : Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σκιάθο από τα ξημερώματα Τετάρτης

2023-09-26 20:47:02
Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία "Elias" στην χώρα μας, η οποία κινείται αργά στο Νότιο Ιόνιο και δείνει Καταιγίδεςστην Δυτική και Κεντρική Ελλάδα και η οποία χθες κατά τις απογευματινές ώρες δημιούργησε προβλήματα στην πόλη των Τρικάλων καθώς και στην Βόρεια Πελοπόννησο (Ξυλόκαστρο, Πάτρα και άλλες περιοχές) καθώς και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών η οποία και παρέμεινε κλειστή για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω κατολισθήσεων στο ύψος του Κιάτου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να υπάρχει περαιτέρω επιδείνωση της κακοκαιρίας από αύριο Τετάρτη 27/09 έως και το βράδυ της Πέμπτης 28/09 στα Δυτικά και Νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την Μαγνησία (κατά βάση στο Πήλιο και Νότια Μαγνησία),την Φθιώτιδα (Πολύ Έντονα), την Ευρυτανία, την Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, τις Β.Σποράδες, την Βοιωτία, την Βόρεια Πελοπόννησο, την Φωκίδα και την Αττική.
Καιρική Εκτίμηση για το νησί της Σκιάθου:
Έντονες Βροχοπτώσεις στο Νησί της Σκιάθου απο τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/09 έως και τις απογευματινές ώρες τις Πέμπτης 28/09 συνοδεία Καταιγίδων.
Ενίσχυση των ανέμων
Βορείου Ρεύματος (Β-ΒΑ) σε 5BF-6BF και τοπικά 7BF.
⚠️ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τονίζεται ότι οποιαδήποτε μετατόπιση της κίνησης του Βαρομετρικού Χαμηλού θα έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη μετατόπιση της ζώνης σύγκλισης με ότι συνεπάγεται για την ένταση των φαινομένων. (Η ομάδα το παρακολουθεί). Για το λόγο αυτό συνισ τάται να ακολουθούνται οι επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με:
1️⃣ Πλημμυρικά Φαινόμενα:
2️⃣ Καταιγίδες:
3️⃣ Θυελλώδεις Ανέμους:
https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/thyellodeis-anemoiκαθώς και οι επίσημες οδηγίες των εμπλεκομένων φορέων (ΕΜΥ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΕΛ.ΑΣ.-ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.)
⚠️ Προσοχή:
1️⃣ Υπάρχει ακόμα μια διχογνωμία ανάμεσα στα δύο μεγάλο προγνωστικά μοντέλα (GFS-ECMWF) οπότε την τελευταία λέξη πάντα την έχει η ο καιρός.
2️⃣ Το παρόν είναι ερασιτεχνική εκτίμηση και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
✅ Επίσημη καιρική ενημέρωση οι πολίτες μπορούν να έχουν αποκλειστικά από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία http://www.emy.gr/emy/el/
✅ Επίσημη ενημέρωση για έκτακτα γεγονότα
Πολιτικής Προστασίας από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
‼️