SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Κορυφαίοι Γάλλοι travel bloggers και instagrammers στην Σκιάθο

2023-09-03 12:13:23
Με στόχο την προβολή της Σκιάθου στη γαλλική αγορά με αφορμή την απευθείας αεροπορική σύνδεση Παρίσι (Οrli) - Σκιάθος της Transavia, το γραφειο του ΕΟΤ Γαλλίας και ο Δήμος Σκιάθου υλοποίησαν από την Τετάρτη 30 έως και την 1η Σεπτεμβρίου press trip στο νησί για 5 κορυφαίους Γάλλους travel influencers.
Επιμέλεια : Νίκος Τζούμας
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ POST (STORIES) ΣΤΟ INSTAGRAM
Το προγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε τον γύρο του νησιού, περπάτημα στα μονοπάτια με οδηγό την Κυριακή Κανταράκια , επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, περίπατο στο ιστορικό κέντρο με ξεναγό την Παρασκευή Ανθοπούλου το προγραμμα περιελάμβανε το Σπίτι-Μουσείο του Αλ. Παπαδιαμάντη, το Σπίτι-Μουσείο του Ζήση Οικονόμου, το Σκιαθίτικο Σπίτι, το Ναυτικό Μουσείο.
Την τελευταία μέρα  συνοδεία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα επισκέφτηκαν το Καστρο το οποίο διέσχισαν εντυπωσιασμένοι έως το Κανόνι απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη δύση του ηλίου συλλέγοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video που μετέφεραν μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα, προτρέποντας τους χιλιάδες ακόλουθούς τους να ανακαλύψουν το συντομότερο δυνατόν το πανέμορφο νησί του Αιγαίου. Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν στο προγραμμα να συμπεριληφθεί και ο θερινός κινηματογράφος για την ταινία mama mia
Κατά την παραμονή τους δοκίμασαν την αυθεντική γαστρονομία του νησιού αλλά και την τοπική ποικιλία κρασιού Parissi στις εγκαταστάσεις του επισκέψιμου Οινοποιείου Parissis Winery .
Ιδιαίτερη συμβολή στην φιλοξενία της αποστολής είχε η Dolphins of Greece του κ. Αλέξανδρου Ευσταθίου για τη διαμονή και μετακίνηση τους, όπως και του Δημήτρη Κολιάκου, της κας Ντένης Μαρκάκη και της Κατερίνας Χούμα για την προσφορά γευμάτων, του Λάμπρου Χούμα για το γύρο του νησιού και της Αμάντα Γουαμπρόου για την φιλοξενία στον κινηματογράφο.