SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Π.Σ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ : Aπαντήσεις στις ανακρίβειες σχετικά με το πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

2023-07-31 12:13:15
Αξιότιμοι κύριοι,
Καλή εβδομάδα.
Τις τελευταίες ημέρες γράφονται κι ακούγονται διάφορες ανακρίβειες σχετικά με το πανηγύρι της αγίας Παρασκευής και με το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αλοννήσου.
Ας ξεκινήσουμε με το πανηγύρι της αγίας Παρασκευής.
Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου αποφάσισε μετά από αρκετά χρόνια να αναβιώσει το πανηγύρι της αγίας Παρασκευής που τόσο πολύ κάποιοι λόγω οτι είναι η πολιούχος του νησιού μας επιθυμούσαν να πραγματοποιηθεί, μέσα σ αυτούς κι εμείς ως μέλη του συλλόγου.
Επιλέξαμε να γίνει στις κερκίδες του Δήμου Αλοννήσου κι ο δήμος ως συνδιοργανωτής μας παραχώρησε τον χώρο.
Να σημειωθεί οτι τα προηγούμενα χρόνια το πανηγύρι το διοργάνωνε ο Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α, νομικό πρόσωπο του Δήμου κι όλα τα έξοδα καλύπτονταν απο κει.
Εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε χωρίς έξοδα του Δήμου και γι αυτό βάλαμε ως είσοδο 1 συμβολικό ποσό των 5 ευρώ πράγμα που συμβαίνει στα περισσότερα πανηγύρια ανα την Ελλάδα.
Ο χώρος καλύφθηκε με τη λογική οτι οταν κάνεις μια εκδήλωση με αντίτιμο δεν μπορεί οι μισοί να μπαίνουν και να πληρώνουν είσοδο κι οι άλλοι οι μισοί να απολαμβάνουν την εκδήλωση απ έξω.
Και λίγα λόγια για το Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Είναι μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός εδω και 7 χρόνια. Το πρώτο τριήμερο του Ιουλίου επισκέπτονται το νησί μας γύρω στα 1000 άτομα μόνο και μόνο για το Φεστιβάλ. Είναι μια εκδήλωση η οποία απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο για να υλοποιηθεί. Για 3 ημέρες το νησί μας αλλάζει όψη με την ενέργεια, τη διάθεση, τους χορούς και τη μουσική.
Όλοι όσοι συμμετέχουν έρχονται με δικά τους έξοδα. Αυτό σημαίνει οτι οι μετακινήσεις τους, η διαμονή τους κι όλες οι υπόλοιπες παροχές καλύπτονται απο τους ίδιους. Εμείς ως διοργάνωση εξασφαλίζουμε εκπτώσεις απο τις ακτοπλοικές εταιρίες κι απο τα καταλύματα στα αποία διαμένουν ώστε το πακέτο συμμετοχής να βγει σε μια λογική τιμή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο www.alonissosdancefestival.gr υπάρχουν όλοι οι όροι συμμετοχής που οφείλουν να γνωρίζουν και να αποδεχτούν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που επιλέγονται για το Φεστιβάλ μας.
Ο Δήμος Αλοννήσου ως συνδιοργανωτής κάλυψε τις παρακάτω δαπάνες.
1.1750 ευρώ για κάλυψη ήχος και φως
2.1450 ευρώ  για συναρμολόγηση κι αποσυναρμολόγηση της εξέδρας.
Συνολικά 3.200 ευρώ.(Τα ποσά είναι αναρτημένα στο διαύγεια). Ποσό το οποίο απέχει κατα πολύ απο τις 12.000 που ακούγεται οτι πήρε ο σύλλογος.
Για μια εκδήλωση η οποία φέρνει στο νησί 1000 άτομα και για 3 ημέρες εισρέουν χιλιάδες ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού, θεωρώ οτι τα 3200 είναι ένα ευτελές ποσό και δεν είναι ο λόγος που δε γίνονται άλλες εκδηλώσεις.
Για να γίνονται εκδηλώσεις απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχουν άνθρωποι για να τρέχουν και να αφιερώνουν άπλετο προσωπικό χρόνο αψηφώντας δικές τους δουλειές κι υποχρεώσεις.
Εμείς ως Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε αποσκοπόντας στο κοινό καλό. Αρωγοί σ όλη μας την προσπάθεια είναι όλο το νησί πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Εμείς θα εστιάσουμε στον κανόνα κι όχι στην εξαίρεση.
Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση κι ιδέα που διακατέχεται από καλή διάθεση. Είναι εύλογο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι όμως άλογο να διατυπώνονται με κακεντρέχεια κι οχι με αληθινή διάθεση βελτίωσης μιας κατάστασης.
Συνεχίζουμε δυναμικά με γνώμονα μόνο το καλό!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με υγεία, σύνεση κι ενσυναίσθηση.