SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ανδρουλάκης από Βόλο: Tο ΠΑΣΟΚ επανιδρύεται και η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή (φωτογραφίες)

2023-06-10 02:18:06
 
Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε αργά το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τις αποφάσεις της και την έως σήμερα τακτική της. Απ΄ τα πυρά του ωστόσο δεν γλίτωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης, ξεδίπλωσε το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για την οικονομική πολιτική .
 
Συγκεκριμένα, διμέτωπη επίθεση , απ΄την μία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και απ΄την άλλη, στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, απ΄τον Βόλο όπου βρέθηκε, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επανιδρύεται και η δημοκρατική παράταξη θα είναι και πάλι ισχυρή. Η υποδοχή του κ. Ανδρουλάκη έγινε με μουσική υπόκρουση το “Καλημέρα Ήλιε” ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε ότι οι εκβιασμοί για τρίτες κάλπες προκαλούν γέλιο. “Επικίνδυνη είναι η παντοδυναμία της ΝΔ και όχι οι εκβιασμοί της. Εμείς είμαστε εδώ για να μπούμε ανάχωμα. Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για να δει ο πρόεδρος της ΝΔ τι σημαίνει αξιόπιστη αντιπολίτευση”, δήλωσε. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι “Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα ελληνόπουλα. Αυτές είναι οι πραγματικές αγωνίες του λαού”, δήλωσε και ανέφερε πως για τη ΝΔ η επένδυση στο ΕΣΥ είναι πολυτέλεια, ενώ ανάγκη η πανεπιστημιακή αστυνομία. Ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία δίνοντας έμφαση στην ειδική αγωγή. «Κατάλυση του κοινωνικού κράτους» Ο κ. Ανδρουλάκης, στην ομιλία του έδωσε βάρος στην οικονομία, στην διαφθορά και στο κοινωνικό κράτος. Είπε πως το μόνο σχέδιο της ΝΔ είναι να υπηρετεί 100 οικογένειες με κατάλυση του κοινωνικού κράτους, γι΄αυτό και είναι ασύμμετρη η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό σύστημα. Στην οικονομία έδωσε μεγάλο βάρος ο κ. Ανδρουλάκης , όπως και στο ΕΣΥ. Ανέφερε πως η αποδόμηση του συστήματος υγείας είναι επιλογή της ΝΔ και ξεκίνησε να δίνει το στιγμα εδώ και αρκετά χρόνια ο κ. Σκέρτσος , για να καταλήξουμε στις αποτρόπαιες δηλώσεις Πνευματικού και στους τραγικούς θανάτους.
«Ζητώ από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη νέα προσπάθεια»
Όπως τόνισε, «είμαστε εδώ για να είμαστε η αξιόπιστη εναλλακτική προγραμματική αντιπολίτευση, ισχυρή προοδευτική δύναμη. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε διότι οι προτάσεις μας λύνουν προβλήματα και δεν διαιωνίζουν τα τεράστια ζητήματα που έχει η χώρα μας”. Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα για το “’άνοιγμα” στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και τον αποκάλεσε για μια ακόμη φορά χρυσό χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είπε πως έχει την αποκλειστική ευθύνη που μια Κυβέρνηση διαφθοράς και παρακράτους έλαβε 40%. “Η Κυβέρνηση που με ευθύνη της χάθηκαν 57 ζωές στα Τέμπη ‘έφτασε 40% και ο κ. Τσίπρας επιμένει στην αλαζονεία του. Δεν κατάλαβε τίποτα ο κ. Τσίπρας από την αλληλουχία ηττών και ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να τον κρατήσει όρθιο . Είμαστε εδώ για να επανιδρύσουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου”, δήλωσε και κατέληξε αναπτύσσοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό κλπ.», τόνισε. magnesianews.gr