SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

2o Δ.Σ. ΣΚΙΑΘΟΥ : Επίσκεψη του ηθοποιού Δημ. Δρόσου & της ποιήτριας - σκηνοθέτριας Μπρικένας Γκίστο

2023-06-03 01:06:21
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου επισκέφτηκαν ο ηθοποιός με καταγωγή από τη Σκόπελο, κ. Δημήτρης Δρόσος και η ποιήτρια και σκηνοθέτρια, με καταγωγή από την Αλβανία και τη Σκιάθο κ. Μπρικένα Γκίστο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Δρόσου, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με έναν διακεκριμένο ηθοποιό, απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με σπουδές σε ποικίλα πεδία των τεχνών (δραματική τέχνη, ορθοφωνία, μουσική, ξιφασκία, χορός) και με πολλές σπουδαίες παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου στο ενεργητικό του, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Αφού γνωρίσανε τον κ. Δρόσο μέσα από φωτογραφίες και άρθρα που αφορούσαν στη δουλειά του, ο ίδιος πρότεινε να διαβάσουν συλλογικά το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη: «Οι Θεατρίνοι Μ.Α.» δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Έπειτα, συνομίλησε μαζί τους και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, οι οποίες αφορούσαν στις σπουδές ενός ηθοποιού, τις συνθήκες εργασίας του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Γκίστο, οι μαθητές/τριές μας, γνώρισαν από κοντά μια ποιήτρια, η οποία έχει βραβευτεί για το ποιητικό της έργο, αλλά και σκηνοθέτρια, καθώς η κ. Γκίστο έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή Νέων του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθετώντας μια πρωτότυπη, περιπατητική παράσταση κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου.

Αφού τα παιδιά διάβασαν δύο ποιήματά της και έφτιαξαν ένα κολλάζ με τους στίχους που τους συγκίνησαν περισσότερο, συζήτησαν εκτενώς μαζί της για τις συνθήκες δημιουργίας της ποίησης, τα συναισθήματα που εκφράζει κανείς μέσω αυτής, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ιδιότητά της ως σκηνοθέτρια και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία.

Οι εκπαιδευτικοι ευχαριστούν θερμά τον κ. Δημήτρη Δρόσο και την κ. Μπρικένα Γκίστο για την αποδοχή της πρόσκλησής τους να γνωριστούν και να συνομιλήσουν για την τέχνη με τους μαθητές/τριές μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από ήθος και παιδεία, υπηρετώντας με αγάπη και σεβασμό τον χώρο του θεάτρου, αλλά και των τεχνών γενικότερα. Οι συγκεκριμένες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και ειδικότερα της ενότητας: Θέατρο και Κινηματογράφος.

Τέλος, θα ήθελαβ να ευχαριστήσουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική κάλυψη του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου του κ. Δρόσου. Χωρίς την πολύτιμη αυτή συνεισφορά, η επίσκεψή του δε θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.