SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ζ. Μακρή: "Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας δίπλα σε κάθε πολίτη"

2023-05-19 14:27:28
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και τις εκπαιδευτικές μονάδες που στεγάζονται εκεί, μια επίσκεψη που επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη θεσμική ιδιότητά της. Με τον τρόπο αυτό η κα Μακρή αναδεικνύει την σπουδαία δυνατότητα που εξασφαλίζει η Πολιτεία στους έγκλειστους νέους με τη λειτουργία του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του Παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου Βόλου, ώστε να αξιοποιήσουν το χρόνο κράτησής τους και να προετοιμάσουν την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, μέσα από το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα και τις προοπτικές που ανοίγει μετά τον εγκλεισμό.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του ΕΚΚΝ Βόλου αλλά και να ενημερωθεί για τις δράσεις των σχολείων, τις οποίες πάντοτε στηρίζει με την παρουσία της, όπως πρόσφατα είχε προλογίσει το πέμπτο εκδοτικό εγχείρημα του 33ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, με τίτλο "Αποτυπώματα Πολέμου" συγχαίροντας τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ιδέα, τη συνεργασία, το αποτέλεσμα και το μήνυμα.
Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας ήταν η επόμενη επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας, η οποία είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια των σχολικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας τον περασμένο Οκτώβριο.
Η κα Μακρή, για μια ακόμα φορά, τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελείται για τους ανήλικους κρατούμενους 15-18 ετών και τους νεαρούς κρατουμένους άνω των 18 ετών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και την έμπρακτη βούληση της Πολιτείας να βοηθήσει τους νέους.
Η Υφυπουργός Παιδείας ενθάρρυνε τα μέλη της σχολικής κοινότητας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας να συνεχίσουν τη μαθησιακή διαδρομή με την στήριξη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, να εμπιστευτούν το θεσμό του σχολείου, να ωφεληθούν από την ενδυνάμωση της σχέσης τους με την κοινωνία και τους ευχήθηκε καλή δύναμη, επανένταξη, πρόοδο και επιτυχία στους στόχους τους.