SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ζ. Μακρή: «Με τους εργαζόμενους στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, με τους οδηγούς στο 40ο Ράλλυ Κένταυρος, με τους μαθητές στο 18ο και 29ο δημ. σχολείο Βόλου»

2023-05-18 17:10:16
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή βρίσκεται ενεργά δίπλα σε κάθε συλλογική πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας στηρίζοντας με την παρουσία, τα έργα και την ενθάρρυνσή της τους συντοπίτες της στις αξιόλογες και φιλόδοξες αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κοινωνικές δράσεις.
Στο πλαίσιο της καθημερινής και συνεπούς ενασχόλησής της με τα κοινά, η κα Μακρή βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, όπου συνομίλησε με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων για την προοπτική του δυναμικού ομίλου και συμμερίστηκε την αγωνία τους για τα ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Η Υφυπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εποικοδομητική συνεργασία της με την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Υφυπουργού, γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα κατά τη θητεία της στο ΥΠΑΙΘ και την ανταπόκριση του ομίλου για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών σχολείων γενικής αλλά και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Η κα Μακρή αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στα έργα που εντάχθηκαν σε αυτό και ευχαρίστησε διοίκηση και εργαζόμενους για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Η Υφυπουργός Παιδείας συνέχισε το πρόγραμμά της παρακολουθώντας το 40ο Ράλλυ Κένταυρος, μια διοργάνωση της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και τους Δήμους Νοτίου Πηλίου & Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Η κα Μακρή συνεχάρη, συνολικά, τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, τον πρόεδρο κ. Μπέτα, τον κ. Μόρα, οδηγούς, συνοδηγούς και πληρώματα, συμμετέχοντες και νικητές που ανέδειξαν, για ακόμα μια χρονιά, τον θεσμό και αναφέρθηκε, με τη θεσμική της ιδιότητα αλλά και ως μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια, στο σπουδαίο ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Παιδεία στην προώθηση της κυκλοφοριακής παιδείας, που αποτελεί αναγκαιότητα για την κοινωνία και δίνει την προοπτική για την αλλαγή οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας μέσα από την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια και την αξία της κυκλοφοριακής αγωγής.
Επόμενος σταθμός στον μακρύ κατάλογο των επισκέψεων της Υφυπουργού Παιδείας ήταν τα 18ο και 29ο δημοτικά σχολεία με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής και κεραμικής με τίτλο: «Το άγαλμα που κρύωνε». Η κα Μακρή εντυπωσιάστηκε από τις δημιουργίες των παιδιών, από την καλλιτεχνική έκφραση που αποτυπώθηκε στις χειροτεχνίες τους και από την ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξενάγησαν την κα Μακρή στην έκθεσή τους και τις μίλησαν για τα έργα τους, τα ερεθίσματα που τα γέννησαν και τις ιδέες πίσω από κάθε δημιουργία. Οι συζητήσεις που ακολούθησαν με τα παιδιά ανέδειξαν τον ρόλο του σχολείου στην επαφή των μαθητών με τις τέχνες και τον πολιτισμό και στην καλλιέργεια των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους μέσα στο σχολικό περιβάλλον με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και την αξιοποίηση προγραμμάτων και εργαλείων που διαρκώς αναβαθμίζονται και εμπλουτίζονται.