SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ζ. Μακρή: "Στους Μάγνητες Τυφλούς το πρόγραμμα της ΝΔ σε μορφή Braille"

2023-05-11 21:51:47
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε τα γραφεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» και παρέδωσε στον πρόεδρο κ. Παρασκευά το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε γραφή Braille.
Τα μέλη του σωματείου είχαν ετοιμάσει και έδωσαν στην Υφυπουργό Παιδείας το βιογραφικό της σημείωμα σε γραφή Braille και εκείνη τους ευχαρίστησε για την δυνατότητα που της δίνουν να συστηθεί μέσα και από κείμενο σε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας με προβλήματα όρασης, με τρόπο οικείο και προσβάσιμο.
Επίσης, η κα Μακρή ανέφερε στους συνομιλητές της ότι οι κάρτες της είναι τυπωμένες και σε γραφή Braille, ήδη από τον Σεπτεμβρίου του 2021, μετά από μια επίσκεψη στο ΚΕΑΤ και το δώρο καλωσορίσματος που έλαβε και δεν ήταν άλλο από τις πρώτες κάρτες στη μέθοδο Braille, που αποτέλεσαν το δείγμα και για τις επόμενες εκτυπώσεις.
Μαζί με την Αντιδήμαρχο κα Μορφογιάννη και την Διοικήτρια και Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών κα Σοφία Χαμονικολάου, με την οποία τη συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα που αφορούν την πλήρη προσβασιμότητα των μαθητών με οπτική αναπηρία στο σχολικό περιβάλλον, η κα Μακρή συνομίλησε με τα μέλη του ΔΣ, με εργαζόμενους και εθελοντές.
Η Υφυπουργός Παιδείας παρουσίασε, σε αδρές γραμμές, την πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε πράξη με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, σημαντικό μέρος του οποίου είναι το ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότιμη Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το Υπουργείο Παιδείας, για πρώτη φορά οργανωμένα και μεθοδικά, έχει διαμορφώσει και υλοποιεί ένα σχέδιο που υποστηρίζει και ενισχύει την ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευση και προάγει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Η κα Μακρή αναφέρθηκε, επίσης, στην πολυετή δράση και στην μεγάλη προσφορά του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» σε θέματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διάχυσης καλών πρακτικών, που αφορούν και στην εκπαίδευση των μαθητών με οπτική αναπηρία, ως τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αρθούν εμπόδια και φραγμοί, που δεν επιτρέπουν την ισότιμη συμμετοχή κάθε μαθητή σε όλες τις εκφάνσεις της σχολικής ζωής.