SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) H Λογοτεχνική Άνοιξη "Νίκος Μάρκου" ξεκίνησε στην Σκόπελο με Καλπούζο

2023-04-21 17:54:37
Ο Δήμος Σκοπέλου οργάνωσε την ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ "Νίκος Μάρκου" 2023, την  Πέμπτη 20 Απριλίου, παρουσιάζοντας το νέο μυθιστορήμα του Γιάννη Καλπούζου,  "Καλντερίμι», στο πολυχώρο του "ΟΡΦΕΑ "
Για το βιβλίο «καλντερίμι» μίλησε ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, ενώ αποσπάσματα  διάβασε ο ίδιος.
Τον συγγραφέα προλόγισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ.Σταμάτης Περίσσης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α.Ξηντάρης και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον Ορφέα.
Συντονίστρια της βραδιάς η κ. Ελισάβετ Μακαρατζή η οποία τόνισε: "θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα ως ιδιαίτερη τόσο για τους πιο μεγάλους σε ηλικία όσο και για τους μικρότερους. Μιας λογοτεχνικής άνοιξης που θα τους κρατά συντροφιά στο πέρασμα του χρόνου ". "Να ευχαριστήσουμε: τα μέλη της επιτροπής του πολιτισμού
του Δήμου, την κα.Ειρήνη Μαλάμου συγγραφέα, η οποία κάλεσε τον κ. Ιωάννη Καλπούζο".
Ο συγγραφέας μετά το τέλος της παρουσίασης συνομίλησε με το κοινό και υπόγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.
Γιάννης Καλπούζος                                     
Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μελάτες της Άρτας. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: ΙΜΑΡΕΤ, το οποίο τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και έχει μεταφραστεί στα πολωνικά, στα τουρκικά, στα αραβικά, στα αγγλικά και στα αλβανικά, ΣΑΟΣ, ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ, Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΡΑΓΙΑΣ, ΣΕΡΡΑ, το οποίο τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Μυθιστορήματος Μικρασιατικού Περιεχομένου για τα έτη 2016-2018 και έχει μεταφραστεί στα αλβανικά, ΓΙΝΑΤΙ και ΕΡΑΝ, τα οποία τιμήθηκαν με το Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2019 και 2021 αντίστοιχα. Το ΙΜΑΡΕΤ κυκλοφορεί διασκευασμένο σε εφηβικό μυθιστόρημα, με εικονογράφηση του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά. Επίσης έχει γράψει ποιητικές συλλογές, οι οποίες εμπεριέχονται στον τόμο ΠΟΙΗΣΗ 2000-2017, στίχους για 80 τραγούδια και τη συλλογή διηγημάτων ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.
Καλοτάξιδο !!!