SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Αθλητική παιδεία | γράφει ο Πρόδρομος Νατσικόπουλος

2022-08-28 21:59:38
Με αφορμή τον επεισοδιακό τελικό ανάμεσα στην εθνική παίδων και την αντίστοιχη της Ουγγαρίας, ο οποίος έληξε με σκορ 10-11 υπέρ των παίδων Ουγγαρίας, ας μιλήσουμε αθλητική παιδεία.
Λίγα λόγια για το ματς
Το κατάμεστο ανοιχτό κολυμβητήριο Βόλου φιλοξένησε τον τελικό για το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο κάτω των 16. Υπήρχαν διακυμάνσεις στο σκορ, αν και στη τελική το ματς έληξε υπέρ της ανώτερης αμυντικά και επιθετικά Ουγγαρίας. Η Ελλάδα αρκετές φορές πέρασε μπροστά στο σκορ αλλά δεν έδειξε την εθνική που είχαμε προηγουμένως συνηθίσει. Το κοινό προς έκπληξη πολλών, υποστήριξε μέχρι τέλους τον Γολγοθά της εθνικής, καθώς στο κολυμβητήριο ακούγονταν συνθήματα υπέρ του εθνικού συγκροτήματος μας. Μάλιστα, ο κόσμος είχε παθιαστεί τόσο που το σκέπαστρο κουνιόταν από πάθος των οπαδών (!).
Όσο αναφορά την συμπεριφορά του κόσμου
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, καθώς το ματς ήταν ακόμη 10-10, υπήρξε μια αμφιλεγόμενη φάση, η οποία οδήγησε στο νικητήριο γκολ των Ούγγρων. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν πολλοί ότι υπήρξε επαφή ανάμεσα σε παίκτη της Ελλάδος και της Ουγγαρίας. Σε αυτή τη φάση φάνηκε ο παίκτης της Ουγγαρίας να "αγκαλιάζει" τον παίκτη της εθνικής, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι αντικανονικό και έτσι η Ουγγαρία σκόραρε.
Καθώς το ματς έληξε, υπήρξε μια μερίδα των φιλάθλων οι οποίοι χειροκρότησαν για τη προσπάθεια όλων των παικτών. Αρκετοί ήταν αυτοί αντιθέτως, που έσπευσαν να χλευάσουν τους Ούγγρους καθώς πανηγύριζαν. Ορισμένοι επίσης πέταξαν αντικείμενα στη πισίνα στοχεύοντας τους παίκτες της Ουγγαρίας, για παράδειγμα μπουκάλια, στυλό κ.α , ενώ άλλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους κάνοντας χειρονομίες. Μάλιστα αρκετοί οπαδοί Ούγγρων και Ελλήνων πιάστηκαν στα χέρια. Παρατηρώντας τις κερκίδες, ήταν εμφανές το χάος, αφού παρατημένα σκουπίδια από τους οπαδούς διακρίνονταν παντού.
Μια γενική γνώμη
Κοιτώντας πίσω σε αυτόν τον αγώνα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ανάρμοστο και αδιανόητο άνθρωποι με ώριμο μυαλό και συνείδηση, να βγάζουν το "κόμπλεξ" τους πάνω σε παιδιά ετών 16 και κάτω, στόχος των οποίων ήταν να χαρούν και να πανηγυρίσουν το κατόρθωμα τους. Η συμπεριφορά πολλών από αυτών δε θα έπρεπε να υφίσταται σε κανένα αθλημα, καθώς όσοι υιοθετούν μια ρατσιστική και άθλια συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά ανήλικα, δε θα έπρεπε να λέγονται φίλαθλοι.
Εν τέλει, συγχαρητήρια στην εθνική παίδων για τη δεύτερη θέση , και εύχομαι τα καλύτερα στη μελλοντική γενιά της εθνικής.