SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Υπόθεση "BANANISTAS" | Νέα επιστολή κατά του Δημάρχου Σκιάθου από τον Στ. Ορφανό

2017-07-31 00:55:26
Με νέα επιστολή κατά του Δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου απαντάει μέσα από το Skiathoslife.gr o Σταμάτης Ορφανός μετά τις δηλώσεις του πρώτου στην εκτός ημερησίας συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου. Οι δηλώσεις του Δημάρχου στο παρακάτω Video: https://www.youtube.com/watch?v=uE3iPx4JxE4 Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Ο θυμός είναι το όπλο της αδυναμίας  [Σεγκιούρ Σ]

 Ποτέ δε φανταζόμουν ότι μετά από 20 χρόνια ενεργής ενασχόλησης μου με τη δημοσιογραφία και τα media ένα απλό άρθρο σε τοπικό μέσο για μία άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος ενός Beach Bar θα προκαλούσε τέτοια έκρηξη ενός δημάρχου στο οποίο ποτέ δεν αναφέρθηκα ονομαστικά!

Επειδή όμως  είμαι εμμονικός με τη δημοσιογραφική σκέψη θα συνεχίσω να έχω απορίες τις οποίες θα τις θέσω πια προσωπικά στον κύριο δήμαρχο μιας και μου έκανε τη «τιμή» να αναφερθεί προσωπικά σε μένα.

Απορίες

1)      Γιατί δεν αναφέρει τίποτα για την «ταμπακιέρα». Γιατί ο δήμος  πέρσι το καλοκαίρι προέβει σε ανάκληση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος του Bananistas;  Μίας απλής άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος η οποία ήταν νομιμότατη από το 2013! Μην ισχυριστεί ότι υπήρχαν θέματα περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης, γιατί  τα οποία ακόμη και αν υπήρχαν αφορούν αυτούς που έχουν το οικόπεδο. Η επιχείρηση Bananistas έχει απλά νοικιάσει έναν συγκεκριμένο χώρο στον οποίο πήρε την άδειά της!

2)      Γιατί δεν κινείται νομικά στο ιδιοκτήτη του οικοπέδου για αυτές τις περιαυτολογικές εκπτώσεις Απ’  ότι φαίνεται τον ξέρει προσωπικά μιας και στην συνέντευξη που έδωσε  με δακρύβρεχτο ύφος την αποκάλυψε ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ!

3)      Γνωρίζει ή όχι ότι μέλη του δημοτικού συμβουλίου δουλεύουν ως υπάλληλοι ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί

4)      Είναι τυχαία η καθυστέρηση του δήμου στη χορήγηση βεβαίωσης εγκατάστασης για την καινούρια άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος που κατέθεσε η εταιρεία πριν από 15 ημέρες; Μήπως η νέα διαδικασία που έχει ψηφιστεί πια και παρακάμπτει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου – και είναι ότι πιο σοφό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για σπάσει η εξάρτηση και η αυθαιρεσία που μπορεί να ασκήσει ο κάθε δήμος- δε σας άφησε άλλο μέσο αντίδρασης; Βλέπετε το 15 ήμερο πέρασε και η δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν πια να ισχυρίζονται ότι θέλουν. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες γνωμοδοτούν θετικά. Η προέγκριση παίρνεται αυτοδικαίως και το μαγαζί ανοίγει πάλι!

5)      Τι έχετε να πείτε για την ανάρμοστη συμπεριφορά σας το Σάββατο 1 Ιουλίου προς έναν από τους μέτοχους του Bananistas τον οποίο όταν τον συναντήσατε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου του φωνάζατε μπροστά στο κόσμο «Μπα ήρθατε για να πάρετε τα λεφτά από το νησί και να φύγετε;». Ευτυχώς  κράτησε τη ψυχραιμία του δεν σας απάντησε. Έχετε κάτι προσωπικό με τους μετόχους του Bananistas; Από πότε αποκτήσατε την ιδιότητα του τροχονόμου επενδύσεων για να κρίνετε ποιος θα επενδύσει τα λεφτά του στο νησί. Είναι εικόνα δημάρχου αυτή να συμπεριφέρεται δημοσίως σε ένα επιχειρηματία του νησιού;

6)      Πως είστε σίγουρος ότι οι περιγραφές που έχω κάνει στο άρθρο μου αφορούν τους ανθρώπους που αναφέρατε ονομαστικά; Εγώ αν ήμουν στην θέση τους θα γινόμουν έξαλλος ακούγοντας το δήμαρχο του νησιού να αναφέρει το όνομα μου. Ξέρετε πόσοι γιδοβοσκοί επενδυτές υπάρχουν στην Σκιάθο; Ουκ ολίγοι! Κάντε επιτέλους μια βόλτα στις παραλίες του νησιού και θα καταλάβετε. Τώρα αν νομίζεται ότι η έκφραση «αυτοδιοικητικά σαπρόφυτα» αγγίζει εσάς δικαίωμα σας. Συ είπας! Εγώ άλλους εννοούσα.

Θα περιμένω πάντα να πάρω απαντήσεις για τα παραπάνω

Με εκτίμηση

 

Σταμάτης Ορφανός