SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : Για 6η ημέρα χωρίς Ιδιωτικά Κανάλια | Η απάντηση της Digea στο Skiathoslife

2022-04-27 08:34:52
Για 6η ημέρα τα ιδιωτικά κανάλια δεν λειτουργούν στο Πατητήρι της Αλοννήσου κάτι που από ότι φαίνεται και αποδεικνύει η Digea μέσα από την απάντησή της στο Skiathoslife.gr δεν είναι στην ευθύνη της. Η απάντηση έχει ως εξής :

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πατητήρι Αλοννήσου βρίσκεται εκτός περιοχής κάλυψης ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του δικτύου μας, τα οποία προβλέπονται στον Χάρτη Συχνοτήτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, η εταιρεία μας δεν έχει εγκαταστήσει, ούτε έχει υπό την ευθύνη της αναμεταδότες επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Για την επέκταση του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές που βρίσκονται εκτός της κάλυψης του προβλεπόμενου από την νομοθεσία δικτύου της DIGEA («λευκές περιοχές»), υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

Ι. Η δυνατότητα εγκατάστασης Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (gap fillers). Βάσει της κείμενης νομοθεσίας  που περιγράφεται στο άρθρο 4 της Κ.Υ.Α. 42800/2012 Φ.Ε.Κ. 2704/2012, και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 6 παρ. 2 του Παραρτήματος της υπ’ αρ. 707/2/13-02-2014 Απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ., προβλέπεται ότι: «…εάν υφίσταται μέρος του πληθυσμού που βρίσκεται εκτός της Περιοχής Κάλυψης του Δικτύου, ο κάτοχος των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων, εφόσον δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυό του στις περιοχές αυτές, οφείλει, στο πλαίσιο εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης εντός των Περιοχών Απονομής του, να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν και το αντίστοιχο κόστος προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης και να διαθέσουν την απαραίτητη έκταση για τις εν λόγω υποδομές. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπεύθυνος για την εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και χρήση των Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης είναι ο Κάτοχος των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η μεταφορά του σήματος στους Σταθμούς Συμπληρωματικής Κάλυψης αποτελεί υποχρέωση και βαρύνει τον κάτοχο Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων».

Οι ενδιαφερόμενοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο: info@digea.gr

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία."