SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή Σκιάθου ζητούν οι Συνταξιούχοι του νησιού

2022-03-23 20:11:23
Κύριοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, από κοινού με την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Σκιάθου κρίνουμε ότι, ως Δημοτική Αρχή, μας οφείλετε μια απάντηση για το τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού. Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις, διαδοχικά, με τον Δήμαρχο Σκιάθου την Τρίτη 30/11/2021 στο Γραφείο του Δημάρχου και με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από την πλευρά σας προς την Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος. Δεν είχαμε κάποια απάντηση ή ενημέρωση σχετικά με το τι μέτρα αποφασίστηκαν στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων που σας θέσαμε. Κατανοούμε, ότι δεν είσαστε εσείς το αρμόδιο όργανο, ή η υπηρεσία που μπορεί με την απόφασή της να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, όπως τις ελλείψεις στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και άλλα… Αυτό όμως που εμείς ζητάμε από σας, είναι να συμβάλετε και εσείς από τη θέση σας στον κοινό αγώνα και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κάτοικων του νησιού μας. Αιτήματα και προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Σκιάθου: 
  • Ζητήσαμε από τους εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με τα παρακάτω αιτήματα:
  • Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και να υπάρξει στήριξη στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν.
  • Να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα των επισκεπτών γιατρών ειδικοτήτων σε τακτά διαστήματα και σε προγραμματισμένες ημερομηνίες.
  • Να γίνονται οι προληπτικές εξετάσεις που συστήνει η σύγχρονη ιατρική (μαστογραφία, PSA κλπ.).
  • Να λειτουργήσει οδοντιατρείο στα πλαίσια του ΕΣΥ. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα οδοντιατρείο, αλλά δεν υπάρχει οδοντίατρος.
  • Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει μέριμνα για τη δημιουργία και λειτουργία Δημόσιας Δομής Προστασίας και  Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και Αναπήρων. Αίτημα που ενισχύεται με τις υπογραφές εκατοντάδων κατοίκων.
  • Να υπάρξει επίσης μέριμνα να στηριχτούν οι ασθενείς συμπολίτες μας που μεταβαίνουν στο Βόλο για θεραπείες, όταν είναι οικονομικά αδύναμοι. Μία λύση θα ήταν να φιλοξενηθούν στο Νοσοκομείο. Αν και υπάρχει σχετικό κτήριο (ξενώνας) στο Νοσοκομείο, αυτό προορίζεται μόνο για τους συνοδούς των ασθενών και όχι για τους ίδιους τους ασθενείς (που κάνουν π.χ. χημειοθεραπείες, αιμοκάθαρση και δεν νοσηλεύονται).
  • Ζητήσαμε ακόμα να λειτουργήσει και στη Σκιάθο το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, με στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Ακόμη για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου μας, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου να μας παραχωρήσει στεγασμένο χώρο για γραφείο του Παραρτήματος, όπως έχει ήδη κάνει για άλλους συλλόγους.
Επίσης απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους  και τους φορείς της Σκιάθου από κοινού να ενισχύσουμε τις παρεμβάσεις του Παραρτήματος συνταξιούχων για να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, ξεκινώντας από την σημερινή κατάσταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας με τις ελλείψεις στις υπηρεσίες που περιγράφουμε που είναι αναγκαίες για τον λαό του νησιού μας και για την  δραματική υποστέλεχωση του υγειονομικού προσωπικού. Καμία έκπτωση δεν κάνουμε όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες Υγείας,  ειδικά σήμερα την περίοδο της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε κοινό αγώνα με το σύνολο των συνταξιουχικών σωματείων και τα εργατικά σωματεία της Μαγνησίας διεκδικώντας στο ακέραιο όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, που με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουμε όπως μας αξίζει με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες! Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, βάσει των αρμοδιοτήτων που έχει, να περιλάβει και να υιοθετήσει τα αιτήματα των συνταξιούχων στις δραστηριότητες και διεκδικήσεις του 2022 από τα αντίστοιχα Υπουργεία και Αρμόδιες Υπηρεσίες. Η Διοικούσα Επιτροπή Σκιάθου.