SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[εικόνες&video] Η εταιρεία Stelios Black Garlic στην Food Expo2022

2022-03-18 21:06:57
Ο Στέργιος Κουτελίδας είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας Stelios Black Garlic. Δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια στο εξωτερικό στο χώρο της γαστρονομίας. Λάτρης της μεσογειακής διατροφής, αναζητούσε  πάντα ιδιαίτερες πρώτες ύλες. Η πρώτη του γνωριμία με το μαύρο σκόρδο κυριολεκτικά τον συνεπήρε. Ο ίδιος  το χαρακτήρισε σαν ένα πολυδιάστατο προϊόν, που μπορεί τόσο να μεταμορφωθεί όσο και να μεταμορφώσει άλλα απλά υλικά όχι μόνο στον χώρο της γαστρονομίας μα της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και της τυροκομίας. [caption id="attachment_140828" align="alignnone" width="2000"] Στο περίπτερο Stelios Black Garlic o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης[/caption] Έτσι με τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα και με όραμα την ανάδειξη ενός ελληνικού προϊόντος στο εξωτερικό και έπειτα από σειρά ετών ερευνών, δοκιμών και πειραματισμών μπαίνει ο ίδιος στην διαδικασία παραγωγής του μαύρου σκορδου. https://youtu.be/k23hjAQnSf4
Μαύρο σκόρδο, φυσικό, δίχως την έντονη οσμή του λευκού σκόρδου
Το Μαύρο σκόρδο είναι ένα  απόλυτα φυσικό προϊόν, στο οποίο χρησιμοποιείται μία φυσική μέθοδος ζύμωσης η οποία πραγματοποιείται σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σάκχαρα και αμινοξέα του σκόρδου παράγουν τις  μελανοϊδίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το μαύρο χρώμα του. Τα επίπεδα S-allyl-cysteine στο μαύρο σκόρδο αυξάνονται από  4,3 έως 6,3 φορές κατά τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας. Η αλλισίνη αποτελεί τη βασικότερη θειούχα ένωση του σκόρδου η οποία έχει αντιμικροβιακή  και αντιβιοτική δράση [caption id="attachment_140827" align="alignnone" width="2000"] Στο περίπτερο Stelios Black Garlic o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης[/caption] Οφέλη του Μαύρου σκόρδου Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος, οι αντιφλεγμονώδες και αντιμυκητιασικές  ιδιότητες του σκόρδου αλλά και οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν προστατευτική δράση έναντι σοβαρών ασθενειών και μείωση της νόσου Αλτσχάιμερ, κατατάσσουν το Μαύρο Σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής και των λύσεων που προτείνει η φύση για τον οργανισμό. Γεύση Η φυσική ζύμωση δίνει στο Μαύρο σκόρδο μία βελούδινη, μαλακή υφή. Μία γλυκιά και καπνιστή γεύση δαμάσκηνου και γλυκόριζας χωρίς τις οσφρητικές παρενέργειες του λευκού. Χρήση Κατάλληλο για σάλτσες, ζυμαρικά ή ριζότο.dressing για σαλάτες,ιδιαίτερες σούπες,όπως επίσης για μαρινάρισμα κρεάτων και ψαριών.
info : www.steliosblackgarlic.com
Θέση Δένδρα – Μελισσιάτικα
38500 Βόλος
Τηλ. 2421072006 - 6975653713
Ε-mail: info@steliosblackgarlic.com
Η προβολή της επιχείρησης είναι στα πλαίσια προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Ειδησεογραφικό Ομιλο "LIFE"