SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Την "Αιγαίου Εστία" ίδρυσε η Λέσχη ανάγνωσης στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

2022-03-05 20:18:24
Λέσχη ανάγνωσης με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας λογοτεχνικών κειμένων συγκροτήθηκε στο ΕΠΑΛ Σκιάθου από τις αρχές του Δεκέμβρη. Η Λέσχη φέρει το όνομα "Αιγαίου Εστία" και λειτουργεί απογευματινές ώρες εκτός ωρολογίου προγράμματος, με περισσή αγάπη για τα έργα του λογοτεχνικού μας αποθέματος.
Αρχικά οι μαθήτριες που μετέχουν στις συναντήσεις λογοτεχνικού ενδιαφέροντος, καταπιάστηκαν με τα "Καστρινά" διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, προσεγγίζοντας τον κορυφαίο διηγηματογράφο των ελληνικών γραμμάτων. Τα συγκεκριμένα διηγήματα του "αγίου των γραμμάτων" αφορούν τη ζωή των ανθρώπων σε όλες της τις πτυχές σε παλαιότερες εποχές εντός ή πέριξ του Κάστρου της Σκιάθου. Στις συναντήσεις που επακολούθησαν μελετήθηκαν "Η Υπηρέτρα", "το κρυφό Μανδράκι" και "άνθος του γιαλού". Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας αναγνώστηκε και σχολιάστηκε το διήγημα "της κοκκώνας το σπίτι".
Στη Λέσχη ανάγνωσης μετέχουν: Βούλα Κυπαρισσού, Ελένη Γεωργίου, Μαρία Αγριδοπούλου, Γιώτα Στεργιοπούλου και Βαλασία Αντωνίτσα. Απώτερος στόχος της δράσης η αισθητική απόλαυση και η καλύτερη γνωριμία με το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, απροσπέλαστου γνώστη της γλώσσας μας και του χειρισμού της στη συγγραφή και αποτύπωση της θρησκευτικής-εκκλησιαστικής ζωής, της σκιαγράφησης και ηθογραφίας χαρακτήρων και της αποτύπωσης γεγονότων της καθημερινής ζήσης.
Εμψυχώτρια  της Λέσχης ανάγνωσης είναι η φιλόλογος του σχολείου Πρίντζου Αρετή.