SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[εικόνες] ΘΟΔ. ΤΖΟΥΜΑΣ : Η Σκιάθος μπαίνει ενεργειακά στη νέα εποχή

2022-02-27 17:22:25
Εντυπωσιασμένος έμεινε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας κατά την επίσκεψή του στο νέο Υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Ξανέμου που κατασκευάζεται από τον ΑΔΜΗΕ.
Ο ίδιος τόνισε πως ο νέος υποσταθμός θα μπορούσε να είναι το σκηνικό μιας ταινίας από άλλη εποχή, σίγουρα θα περάσει στην ιστορία ως έργο που έβαλε ενεργειακά τη Σκιάθο στη νέα εποχή της αξιόπιστης και σταθερής λειτουργίας των ηλεκτρικών δικτύων των νησιών των Βορείων Σποράδων.
Ο Δήμος Σκιάθου είναι σε στενή συνεργασία τόσο με τον ΑΔΜΗΕ - IPTO Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, όσο και με τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, για την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 52,3 εκατ. ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η ηλεκτρική διασύνδεση είναι έργο-ορόσημο για τα νησιά των Σποράδων, καθώς όλο το σύμπλεγμα θα εξασφαλίσει ασφαλή ηλεκτροδότηση, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες οπότε η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της τουριστικής περιόδου.