SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μία από τις καλύτερες χρονιές της και μάλλον την κορυφαία, ζει η Σκιάθος

2017-07-20 16:42:40
Μία από τις καλύτερες χρονιές της και μάλλον την κορυφαία,ζει η Σκιάθος,από την πλευρά του τουρισμού,αφού αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία και οι αριθμοί,καθιστώντας το νησί ως μία από τις ναυαρχίδες της μεγάλης βιομηχανίας του ελληνικού τουρισμού.
Το καταπράσινο νησί των Σποράδων,με τις εξαιρετικές χρυσές παραλίες του,φαίνεται ότι την τρέχουσα τουριστική σεζόν θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ του παρελθόντος,αφού από τις αρχές Ιουνίου παρουσιάζει στα ξενοδοχεία πληρότητες που φθάνουν το 100%.
Ο περασμένος Ιούνιος υπήρξε θεαματικός ως προς τις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο "Αλεξανδρος Παπαδιαμάντης" αφού παρουσίασε αύξηση κατά 14,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016,σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
 Η πλειονότητα των τουριστών στην Σκιάθο και αυτή την χρονιά προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Βρεταννοί τουρίστες που είναι το 51% του συνολικού αριθμού των τουριστών,αποτελούν τον κύριο πυλώνα του τουρισμού στο νησί.Φέτος οι Βρεταννοί,που παραδοσιακά θεωρούνται ως οι παλαιοτεροι λάτρεις της Σκιάθου,είναι περιορισμένοι ως προς τον προϋπολισμό των εξόδων τους στις διακοπές τους,εξ αιτίας της ανασφάλειας που προκαλεί το Brexit και περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα,χωρίς να αποκλείονται και οι εξαιρέσεις.
Τον περασμένο μήνα οι αφίξεις από την Μεγάλη Βρετανία ,παρ' όλα τα οικονομικά προβλήματα και τις ανασφάλειες των Βρετανών παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6% .Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Σκιάθο από  όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου,ακόμη και από το Σίτυ με πτήσεις της British Airways.
O Ιούνιος υπήρξε θεαματικός και με τις αφίξεις από την Ιταλία, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου και τον πρόεδρό της Αλέκο Ευσταθίου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,αφού καταγράφηκε άνοδος κατά 24,3%.Οι Ιταλοί αποτελούν το δεύτερο καλύτερο πελάτη για την Σκιάθο,αποτελώντας σε ετήσια βάση το 34% του συνόλου των τουριστών.Ηδη την τρέχουσα τουριστική περίοδο η Σκιάθος συνδέεται απ' ευθείας με 14 ιταλικά αεροδρόμια και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου η Ρώμη και το Μιλάνο έχουν δύο πτήσεις ημερησίως.
Μεγάλη αύξηση τον Ιούνιο κατέγραψαν και οι αφίξεις από τις χώρες της Σκανδιναβίας και κυρίως από την Σουηδία,σημειώνοντας άνοδο κατά  30,5% που σημαίνει το άνοιγμα μιας νέας δυναμικής τουριστικής αγοράς.
Την εντυπωσιακότερη άνοδο παρουσίασαν οι αφίξεις από την Γερμανία,που κατέγραψαν άνοδο κατά 49,7% τον Ιούνιο,αφού για τους Γερμανούς τουρίστες το νησί ήταν σχεδόν άγνωστο και η προτίμησή τους στρεφόταν προς την χερσαία Ελλάδα.
Σημαντικό μερίδιο φέτος τον Ιούνιο είχαν και οι αφίξεις από βαλκανικές χώρες και κυρίως από την Ρουμανία και την Σερβία και σε μικρότερο βαθμό από την Βουλγαρία.
Τέλος ο τρέχον μήνας ως προς τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα είναι ο καλύτερος  Ιούλιος όλων των εποχών,αφού ήδη η πληρότητα αγγίζει το 100%,σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου,και η ίδια εικόνα αναμένεται να παρουσιαστεί και τον Αύγουστο.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης τουριστικής ανόδου για τις Σποράδες και κυρίως για την Σκιάθο είναι οι αφίξεις αεροσκαφών  το περασμένο Σαββατοκύριακο,που έφθασαν τις 69 από όλη την Ευρώπη, φέρνοντας στο νησί πάνω από 10.000 επιβάτες,ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι ακτοπλοϊκές αφίξεις.