SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ενας και μόνο υπάλληλος καθάριζε με τα χέρια τα φρεάτια της ΔΕΥΑΣ

2022-01-12 22:16:36
Ο Διομήδης έφυγε... αλλά το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψει με άλλο όνομα και ίσως με χειρότερες καιρικές συνθήκες. Τα ρέματα δούλεψαν, έως εκεί που τουλάχιστον τα έργα έχουν προχωρήσει γιατί λίγα μέτρα παραπάνω η διέλευση οχημάτων ήταν αδύνατη, με τα πόδια δεν το συζητάμε καν.  Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι η φωνή βοήθειας προς το SKIATHOSLIFE και τα λόγια μιας κυρίας : "πείτε κάποιον να έρθει πνιγόμαστε..." ήρθε από κατοικία λίγα μέτρα κάθετα της Παπαδιαμάντη. Φτάσαμε σε 10' ενώ ήδη είχαμε ενημερώσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα όχημα της ΔΕΥΑΣ με έναν υπάλληλο να προσπαθεί να καθαρίσει τα φρεάτια που ήταν βουλωμένα από φύλλα και σκουπίδια. ΜΟΝΟΣ, με τα χέρια του και με την αγωνία στο πρόσωπο του ζωγραφισμένο να κάνει γρήγορα να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στην κυρία που επίσης με αγωνία έβλεπε να ανεβαίνει η στάθμη στα σκαλοπάτια της οικίας της. Έκτακτη σύσκεψη φορέων δεν υπήρξε, για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων που γνωρίζαμε 4 ημέρες πριν πως θα αντιμετωπίσουμε. Και τα ερωτήματα.
  • Γιατί τα φρεάτια δεν καθαρίστηκαν;
  • Γιατι γνωρίζοντας τις καιρικές συνθήκες δεν ενημερώσαμε τους πολίτες να μην βγάλουν τα απορρίμματά τους;
  • Γιατί δεν ενημερώσαμε τους πολίτες να μην μετακινούνται προς κάποια σημεία του νησιού που παραμένουν επικίνδυνα για την ασφαλειά τους ;
  • Γιατί δεν λειτουργεί η Πολιτική Προστασία στο νησί θα μας απαντήσει κάποιος ; 
Αν συνεχίσουμε έτσι να αντιμετώπιζουμε τις καταστάσεις θα πρέπει να ευχόμαστε να έχουμε την τύχη με το μέρος μας και την Παναγιά μαζί μας. Αυτά προς το παρον... Ν.Τ.