SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Οι επαφές του Σταμάτη Περίσση κατά το συνέδριο της ΚΕΔΕ | Στην Philoxenia θα συμμετέχει ο Δήμος Σκοπέλου

2021-10-23 21:55:45
Φίλες και φίλοι καλησπέρα.
Για την δουλειά του δήμου μας θα σας ενημερώσω το επόμενο Σάββατο .
Σήμερα θα ήθελα να γνωρίζετε τις επαφές τις επικοινωνίες και τα αποτελέσματα που είχα μετά το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη .
Κατ αρχήν είχαμε επαφή με την Διοίκηση της Έκθεσης και συμφωνήσαμε για την συμμετοχή μας φέτος στην "Φιλοξένια " με δικό μας περίπτερο αφού θα έχουμε πάλι το ταχύπλοο και φέτος από Θεσσαλονίκη.
1. Στην Σκιάθο παραβρέθηκα με τον πρόεδρο του ΔΣ και ΔΛΤ κ. Ξηντάρη για την παραλαβή του νέου πλωτού ασθενοφόρου παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Πλακιωτάκη, του Υφ.παρα τον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλο ,του Γ.Γ Εμπορικής Ναυτιλίας , του Περιφερειάρχη κ.Αγοραστό ,της Αντιπεριφερειάρχη κα.Κολυνδρίνη , του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ,των Δημάρχων Σκιάθου και Αλοννήσου και άλλων προσκεκλημένων.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης την δρομολόγηση του πλοίου από Θεσσαλονικη .
Με τον Δήμαρχο Αλοννήσου επίσης συζητήσαμε την ενδοσποραδική συγκοινωνία την οποία θα ξανασυζητήσουμε μετά την δρομολόγηση του ταχυπλόου.
Επίσης συζητήσαμε την αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήμα τος Σκοπέλου σε Υπολιμεναρχείο και τον τρόπο καλύτερης εξυπηρέτησης των νησιών με το ασθενοφόρο .
Και στα δυο αιτήματα είχαμε θετική απάντηση.
2. Το ίδιο βράδυ ο πρόεδρος παρακολούθησε σύσκεψη στο Μπούρτζι με την ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με το υποθαλάσσιο καλώδιο των 150.000V από την Εύβοια .
3. Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με την Πρόεδρο του Ιδρύματος THALASSA κα. Αλεξανδροπούλου με την οποία συζητήσαμε για δράσεις περιβαλοντικές με τη νεολαία και την δυνατότητα ανάλογων χρηματοδοτήσεων, και συμφωνήθηκε να επισκεφθεί το νησί μας τον Νοέμβριο.
4. Με τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ Σκοπέλου.
5. Με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου αποφασίστηκε στο πρόγραμμα του 2022 μέχρι το Φεβρουάριο να ενταχθεί η ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε καταθέση
Μελέτης διαχείρισης και προστασίας του Δάσους του Νησιού μας προυπ.150.000 ευρώ.
6. Στο Υφυπουργείο Δημόσιας περιουσίας συζητήσαμε δυο πολύ σημαντικά ζητήματα :
α) Της απόδοσης του παλαιού αιγιαλού στο Δήμο παλι και
β) χάραξη ΧΖΛ.
7. Στο Υπ.Εσ. συζητήσαμε :
α)την πορεία των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης" και β) 2 κρίσιμα θεσμικά ζητήματα που θα ανακοινωθούν μετά την ψήφισή τους .Δυο θέματα που κυνηγάμε από την αρχή της θητείας μας.
8. Με την Εταιρεία των υδροπλάνων συζητήσαμε την πορεία του εργου και μάς διαβεβαιωσαν ότι εντός Νοεμβρίου αρχίζει η κατασκευή του υδατοδρομίου και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις.
9.Με τον βουλευτή κ.Λιούπη επισκευθήκαμε τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη. Μας διαβαιβαίωσε οτι έχει εντάξει την ανακατασκευή του Κ.Υ Σκοπέλου προυπ.1.100.000 ευρώ στο Ταμείο Συνοχής και το νέο έτος η 5η ΥΠΠΕ θα έχει την εντολή να το κατασκευάσει.
Όπως και μια σειρά άλλα θεσμικά ζητήματα που θα βοηθήσουν την στελέχωση των Κ.Υ.
Καλό βράδυ.