Ένα πλεούμενο θαύμα αγκυροβόλησε στην Αλόννησο τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη προκαλώντας τα βλέμματα των επισκεπτών και των νησιωτών.Ο λόγος για το μεγαλύτερο ιδιωτικό μηχανοκίνητο ιστιοφόρο στον κόσμο που ακούει στο όνομα «Α» και προέκυψε από μία ιδέα του Ζακ Γκαρσία και του Φίλιπ Σταρκ. Το φουτουριστικό ιστιοφόρο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Nobiskrug στο Κίελο της Γερμανίας για τον Ρώσο μεγιστάνα Andrey Melnichenko.
Ιστία που προκαλούν… ίλιγγο
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το «Α» έχει μήκος 142,8 μέτρων (!) και τρία ιστία, ύψους 300 ποδών, ψηλότερα και από το Big Ben! Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως από τα τρία κατάρτια είναι τόσο μεγάλο που στο εσωτερικό του έχει ένα μικρό δωμάτιο. Το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 420 εκατ. ευρώ, ενώ δύναται να φιλοξενήσει 20 καλεσμένους και 54 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει οκτώ καταστρώματα, ελικοδρόμιο και υποβρύχια αίθουσα παρατήρησης.
Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας;
Ο Ρώσος Andrey Melnichenko, ο οποίος υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία 12,9 δισ. δολαρίων, είναι ιδιοκτήτης διαφόρων εταιρειών λιπασμάτων, άνθρακα, γεννητριών ενέργειας και σωλήνων. Ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από τον τραπεζικό τομέα, όταν ίδρυσε την τράπεζα MDM. Μέσα σε μία δεκαετία η τράπεζα έγινε από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στη Ρωσία. Μετέπειτα ο Melnichenko εισήλθε στην αγορά χαλύβδινων σωλήνων, πριν προχωρήσει στην εκμετάλλευση ορυχείων και στο real estate βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων, μέχρι εν τέλει να εστιάσει στον τομέα των λιπασμάτων, τον άνθρακα και την ηλεκτρική ενέργεια. Ο Melnichenko είναι παντρεμένος με τη Σέρβα τραγουδίστρια και μοντέλο Aleksandra Melnichenko. [caption id="attachment_125925" align="alignnone" width="960"] Φωτογραφία Γιώργος Αναγνώστου[/caption]