SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ : Ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή αποτελούν την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας

2021-10-02 22:08:57
"Ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή αποτελούν την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης μάλιστα, οι δύο αυτοί τομείς, βοήθησαν σε μεγάλο ποσοστό στην ενίσχυση των εσόδων."
[caption id="attachment_125395" align="alignright" width="286"] Από την ομιλία της κας Παπανάτσιου στην ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρισμός- Αγροτουρισμός και νέες τάσεις εν μέσω Πανδημίας» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τσαγκαράδα. (φωτογραφία Skiathoslife.gr)[/caption]
"Η Θεσσαλία αποτελώντας μία μικρογραφία της Ελλάδας έχει μπροστά της πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει ώστε να αυξήσει την επισκεψιμότητά της και να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα προϊόντα που παράγει. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των επισκεπτών στις οποίες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουριστικό και τον αγροδιατροφικό κλάδο οφείλουν άμεσα να προσαρμοστούν"
"Η τοπική αυτοδιοίκηση με τα χρηματοδοτικά της εργαλεία οφείλει να υποστηρίξει τις υφιστάμενες επιχειρήσεις στην εξέλιξη τους, να ευνοήσει την διασύνδεσή τους, να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και να προβεί σε έργα υποδομών που θα βελτιώνουν και θα αξιοποιούν το τουριστικό και το αγροδιατροφικό προϊόν, ώστε η Θεσσαλία να φτάσει στο επίπεδο τουριστικής επισκεψιμότητας που της αξίζει."