SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βρετανία: Ξεκλείδωσαν 140 προορισμοί για τους Βρετανούς μεταξύ αυτών και η Ελλάδα | αύριο η πρώτη άφιξη της British Airways στην Σκιάθο

2021-07-08 15:13:38
Η 19η Ιουλίου σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στο προσεκτικό άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοινώνοντας την πολυαναμενόμενη άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που θα επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες.
Η Βρετανία αποφάσισε ότι οι Βρετανών άνω των 18 ετών θα κάνουν ένα τεστ πριν την αναχώρησή τους για το Ην. Βασίλειο και θα χρειαστεί να καλύψουν το κόστος ενός τεστ PCR κατά τη δεύτερη ημέρα μετά την επιστροφή. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από τις 19 Ιουλίου και ξεκλειδώνουν πάνω από 140 προορισμούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πορτοκαλί λίστα, ανάμεσα στους οποίους είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η ενδοχώρα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και η Ιταλία. Το βρετανικό ΥΠΕΞ ωστόσο συνεχίζει να συμβουλεύει κατά των μη απαραίτητων ταξιδιών σε μερικούς από αυτούς. Εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε στην Telegraph ότι ο αερομεταφορέας διατήρησε το στόλο αεροσκαφών του και το πλήρωμα σε ετοιμότητα και είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει άμεσα στα νέα δεδομένα, ενώ η Virgin Atlantic επιβεβαίωσε ότι αυξάνει τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων. Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ταξιδιωτικού πρακτορείου Scott Dunn, Sonia Davies, δήλωσε ότι η εταιρία προετοιμάζεται για αύξηση της ζήτησης. Οι Βρετανοί ενδέχεται να συναντήσουν κάποια εμπόδια, όπως η πενταήμερη καραντίνα για ταξίδια στην Ιταλία, ή τα τεστ πριν την αναχώρηση, όμως πρόκειται για πολύ ενθαρρυντικά νέα για την ταξιδιωτική βιομηχανία όπως παραδέχονται εκπρόσωποί της. Αύριο Παρασκευή η πρώτη άφιξη της British Airways στην Σκιάθο Σε κλοιό αγωνίας επαγγελματίες, φορείς και κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, περιμένοντας την πολυπόθητη άφιξη των Βρετανών τουριστών, με το πρώτο θετικό προμήνυμα να έρχεται από την British Airways. Η πρώτη πτήση της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας, από Λονδίνο, αναμένεται να προσγειωθεί αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 13.35 στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, άγνωστο παραμένει έως και τώρα πόσους επιβάτες μεταφέρει αυτή η πτήση. Ν.Τ.