SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ : O Aλ. Παπαδιαμάντης καθόρισε, με την ιδιοτυπία της γλώσσας του τα Ελληνικά Γράμματα | το προσωπικό "Ευχαριστώ" στην ξεναγό Στ. Μίγκα

2021-07-03 13:18:52
Ενα ιδιαίτερο "Ευχαριστώ" απέστειλε η πρόεδρος του "Ελλάδα 2021" κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στην ξεναγό του Μουσείου του Αλ. Παπαδιαμάντη, κα Σταυρούλα Μίγκα Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επίσκεψη της, με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής επισκέφθηκε την Οικία – Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ένα παλιό αρχοντικό του 1860 γεμάτο από προσωπικά του αντικείμενα που χάρισαν οι απόγονοί του. Η επιστολή είχε ως εξής : 

 Αγαπητή κυρία Μίγκα, Αγαπητή Σταυρούλα,

 Σε ευχαριστώ θερμά, για την ξενάγηση στην Οικία-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μια ξεχωριστή στιγμή της επίσκεψης στη Σκιάθο.

Το σπίτι που γεννήθηκε, έζησε σποραδικά και πέθανε ο «κοσμοκαλόγερος» της Σκιάθου, ο μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης, που καθόρισε, με την ιδιοτυπία της γλώσσας του και τη θεματολογία του, τα Ελληνικά Γράμματα, αφήνοντας έργο οικουμενικής πνοής.

 Ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία του τόπου, σήμερα που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια Ελλάδα, και όλες εκείνες τις εμβληματικές μορφές της Πατρίδας μας, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στη σύγχρονη πορεία μας μέχρι σήμερα.

 Με την ευχή το 2021, να είναι η αρχή μιας νέας εποχής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση & φιλία, 

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ν.Τ