SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Eν αναμονή ανακοινώσεων Χαρδαλιά | ένα θετικό κρούσμα στην Σκιάθο | τι θα ισχύσει στο "βαθύ κόκκινο"

2021-03-10 16:25:40
Εν αναμονή ανακοινώσεων σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για το αν τελικά η Σκιάθος μετά την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες θα συμπεριληφθεί στο χάρτη "Πολύ Αυξημένου Κινδύνου" (βαθύ κόκκινο) ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ "ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ" Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει την μετάβαση του νησιού της Σκιάθου στο Επίπεδο Γ' ενώ θα υπάρχει και η διευκρίνηση αν στο ίδιο χρώμα θα μπούν Σκόπελος & Αλόννησος που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Β. Σποράδων καθώς και την διάρκεια του μέτρου.
του Νίκου Τζούμα
Σήμερα πάντως αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του νησιού που επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Σκιάθου για να πραγματοποιήσουν το τεστ κατά του Κορωνοϊού ενώ ένα από αυτά έως και τις 15:30 ήταν θετικό.
Σε χθεσινό του μήνυμα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Σκιάθου τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων και της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας: 
"Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την αυστηροποίηση των μέτρων στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr.
Μέχρι και την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης ο Δήμος παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).
Η Δημοτική Αρχή, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στοχεύει στην αποτροπή διάδοσης του ιού. Η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, είναι απαραίτητη για να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να αποφύγουμε μία τροπή προς το χειρότερο, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Εξαρτάται από όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας."