SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας | Στην Σκιάθο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης (εικόνες&video)

2021-01-22 21:51:11
Από την Πέμπτη 28/1/2021 ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού της Σκιάθου για τον ιό SARS-CoV-2 με δύο σταθμούς στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Προτεραιότητα θα δοθεί στις μεγάλες ηλικίες που θα κλείσουν ραντεβού καθώς και στα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία - Λιμενικό - Πυροσβεστική).
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου κ. Ριζοδήμο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση και να φέρει σε πέρας αυτή την μεγάλη επιχείρηση.
Τον Διευθυντή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου περίπου στις 6 το απόγευμα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κα Ματούλα Παπαδούλια οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Γιαννίτσης & Γιάννης Τσανάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Διολέττας και ο Διευθυντής του Κ.Υ κ. Γιάννης Ριζοδήμος και το προσωπικό.
ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Οι πολίτες καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την σελίδα https://emvolio.gov.gr/ όπου συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους και το επώνυμό τους θα διαπιστώνουν εάν βρίσκονται στην πληθυσμιακή ομάδα που εμβολιάζεται την τρέχουσα περίοδο αλλά και θα κλείνουν το ραντεβού τους στο ΚΥ Σκιάθου .
Εναλλακτικά ραντεβού κλείνεται και σε φαρμακείο ή στο ΚΕΠ. Ο προγραμματισμός του εμβολιασμού ανά πληθυσμιακή ομάδα φαίνεται εδώ https://emvolio.gov.gr/diadikasia-emvoliasmou
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο εμβολιασμός για τον κορωναϊό είναι εφικτός αποκλειστικά μέσω ψηφιακού ραντεβού. Οι πολίτες κατά το ραντεβού τους πρέπει:
1. Nα διαθέτουν τον QR code ή τον μοναδικό αριθμό ραντεβού κατά την επίσκεψή τους στο ΚΥ (πχ εκτυπώνοντάς τον ή σε ηλεκτρονική μορφή)
2. Να φέρουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους
3. Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού τους (εφόσον αυτό χρειαστεί).
4. Να προσέρχονται τουλάχιστον 15’ πριν το ραντεβού
5. Μπορούν να τροποποιήσουν ή και να ακυρώσουν το ραντεβού τους μέχρι και 72 ώρες πριν τον εμβολιασμό. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ακύρωσης (μετά τις 72 ώρες) ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες .
6. Να ενεργοποιήσουν άμεσα την άυλη συνταγογράφηση, ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα από το ΚΥ Σκιάθου .
7. Τέλος επειδή η προσπάθεια εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού του νησιού με το υπάρχων προσωπικό (μάλιστα σε δύο βάρδιες καθημερινά αλλά και Σάββατο), αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση που θα απαιτήσει τιτάνια προσπάθεια από τους εργαζομένους του και παρακαλούμε θερμά για την επιείκειά σας και την υπομονή σας για τις όποιες πιθανές δυσλειτουργίες ποθανώς να εμφανιστούν .
Το ΚΥ Σκιάθου στην πρώτη φάση της πανδημίας θωρακίστηκε απέναντι στο κορωναϊό αναδιανέμοντας τους χώρους του , ενώ απέκτησε υλικοτεχνική υποδομή ( θάλαμο ασφαλούς μεταφοράς ασθενών και τεχνολογία αιχμής (PCR) για τη διάγνωση της νόσου ) εξοπλισμός που δεν υπάρχει ακόμη και σε Νοσοκομειακές μονάδες της χώρας μας .
Νίκος Τζούμας
  https://youtu.be/ip19UOo2QpQ