Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνομιλούσε, από την αρχή, με τον κ. Απόστολο Τσάπα, τον έναν εκ των δύο γονέων του διπλού φονικού της Μακρινίτσας, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας, κυρίως, όμως του τριών ετών εγγονού του, που θα πρέπει, πλέον, να τον μεγαλώσει μαζί με την σύζυγό του.

Η κ. Μακρή μετέφερε το αίτημα της οικονομικής στήριξης της οικογένειας στον όμιλο εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ, ο οποίος, αμέσως, ανταποκρίθηκε και συναίνεσε να καταβάλει, εφάπαξ, το ποσό των 10.000€ προς την οικογένεια καθώς και το μηνιαίο ποσό των 500€ μέχρις ότου το παιδί γίνει 18 ετών.

Όπως, επίσης, εξίσου άμεσο ήταν και το ενδιαφέρον για την οικογένεια, που επέδειξε και ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος Α.Ε., του οποίου μέρος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων βρίσκεται στον Βόλο. Η προσφορά του συγκεκριμένου ομίλου θα γίνει συγκεκριμένη και θα ανακοινωθεί, εντός των ημερών, όπως ενημέρωσε την κ. Μακρή εκπρόσωπος της δωρήτριας εταιρείας όταν η Υφυπουργός του υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον κ. Τσάπα για τις ως άνω εξελίξεις, δήλωσε: «Για λογαριασμό του κόσμου της Μαγνησίας, θεώρησα επιβεβλημένη την παρέμβασή μου για την στήριξη αυτής της χαροκαμένης οικογένειας και απευθύνθηκα στους ομίλους εταιρειών  ΗΡΑΚΛΗΣ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ευχαριστήθηκα, εξαιρετικά, από το ενδιαφέρον τους, την ανταπόκρισή τους αλλά και την βοήθειά τους, η οποία ήταν συγκινητική, άμεση αλλά και καλοδεχούμενη και είχε, πρωτίστως, ως επίκεντρο την ενίσχυση του μικρού παιδιού. Γιατί το παιδί αυτό είναι παιδί όλων μας»!