Άκρως μεθοδικά και συστηματικά ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σύστασης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο, μέχρι πρότινος, αναξιοποίητο πρώην νοσοκομείο «Τσιτσιλιάνειο», στα Καλά Νερά, για το οποίο τόσο η  υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή όσο και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικός έχουν, συντονισμένα, από κοινού εργασθεί,  για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά την έγκριση της σύστασης του Τσιτσιλιάνειου από το Κεντρικό Συμβούλιο Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ)  του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας προχώρησε, με την με αρ. πρωτ.: Γ1α/Γ.Π. οικ. 18002/2021 απόφασή του, στην έγκριση από άποψη σκοπιμότητας: α) της σύστασης και λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Ι.) στην τοπική κοινότητα Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως αποκεντρωμένης μονάδας του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με περιοχή ευθύνης του την έδρα και τους οικισμούς της Κάτω Γατζέας, Κορόπης και Αφήσσου και β) του χαρακτηρισμού του ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας ότι, βήμα-βήμα, σταθερά και μεθοδικά η επεξεργασμένη πρόταση, που υπέβαλε μαζί με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό είχε γρήγορη αποδοχή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση και των υπολοίπων απαραίτητων διαδικασιών για την ταχεία και πλήρη λειτουργία του Τσιτσιλιάνειου.